Uneori am impresia că trăiesc în zona paranormalului. Nu de alta, dar parcă experiențele mele sînt unicat. Pentru că, într-un fel sau altul, de cîțiva ani, am de-a face mereu cu lumea medicală. Iar lumea aia la care ajung eu nu seamănă deloc cu cea despre care vorbește restul lumii: „Dacă nu bagi în buzunar, nici dracu nu se uită la tine! Dacă nu dai plicul – unii îți spun de la obraz cît – te-ai lins pe bot de concediu medical sau nu știu ce hîrtie care-ți trebuie ca să te poți pensiona…” Etc, etc, etc. Și acum nu îi am în vedere pe cei care fac astfel de afrimații pentru că vor ceva ce nu li se cuvine, ci pe cei care sînt cu adevărat bolnavi. Dar eu tot nu înțeleg.

Pentru că, așa cum am zis, sînt cîțiva ani buni de cînd, vrînd-nevrînd, ajung mereu la doctor. La cabinete de stat și private în egală măsură. Și nu, n-am să vorbesc acum nici despre profesorul Gabriel Iacob, de la Spitalul Universitar București, nici despre doctorul Dan Decebal Gavrilescu, medicul de familie al soțului meu, nici despre doctorul (colonel) hematolog Mihai Flueraș, de la Clinica Helpsana și nici măcar despre hematologul Radu Adrian Crăciun, de la Spitalul Municipal Ploiești. Îmi place mie să mă dau „rotundă” și să cred că mă tratează – toți, fără excepție – ca pe un membru drag al familiei pentru că sînt eu „cea mai grozavă gagică din sud-nordul Americii”. Expresia îmi aparține și am „inventat-o” în urmă cu mulți ani, dar pur și simplu nu găsesc altă explicație că toți acești doctori despre care am amintit, „nu sînt” niciodată ocupați, nu-i enervează afirmațiile sau întrebările mele stupide, nu se grăbesc, „nu au” nimic altceva mai bun de făcut. Și, zău!, nici măcar n-aș fi îndrăznit vreodată să le bag ceva în buzunar. Bine, că, oricum, din princpiu, nu fac asta.

Dar, cum spuneam, acum nu despre ei este vorba. Ci despre doctorița Gabriela Cîrstescu, medic primar Medicină de Familie și Geriatrie. Care, așa cum se autodefinește, a ales să „îmbin cele două specialități pentru a oferi servicii de prevenție, diagnosticare timpurie, dar, mai ales, menținerea sănătății și a unei bune calități a vieții.”

Știți cum face doctorița Cîrstescu lucurile astea? Cu profesionalism și DĂRUIRE!

Cum am aflat eu astea? Pur și simplu aveam nevoie de un sfat de la un doctor specialist în geriatrie și gerontologie. Cum nu știam niciun astfel de doctor și nici nu-mi era la îndemînă să-mi bat cunoscuții la cap, l-am întrebat pe Google. Mi-a dat o listă interminabilă de specialiști în domeniu. Nu voi ști niciodată ce m-a determinat să o aleg pe doctorița Cîrstescu. Cert e că am sunat-o și nu a răspuns. Dar m-a sunt înapoi îndată ce a putut – deși, aveam să îmi dau seama în timpul convorbirii – era încă în program de consultații. Ei bine, asta a fost ocazia să constat că este în primul rînd OM! Nu știa cine sînt (nici măcar, să-mi fie rușine!, nu m-am prezentat), nu urma să-i plătesc consultația, nu aveam nici programare, nici trimitere, nici recomandare. I-am spus în cîteva cuvinte care-i situația și i-am cerut sfatul de care aveam nevoie. Mi-a depășit toate așteptările! Deși putea să răspundă cu un simplu da sau nu, doctorița Gabriela Cîrstescu a insistat să afle cît mai multe despre pacient, despre maladiile cu care acesta se confruntă, despre rezultatele analizelor etc, etc, etc. Abia pe urmă și-a spus părerea.

Sărut mîna, DOAMNĂ doctor Gabriela Cîrstescu!

P.S. Abia mai tîrziu am aflat că întîmplarea mi-a scos în cale una dintre marile personalități ale lumii medicale.

 

2 răspunsuri

  1. Bravo, Talida! Ai scris nu doar la obiect, ci și cum trebuie! Sunt în asentimentul tău: când întâlnim oameni minunați, profesioniști fabuloși spunem mai departe, și altora, despre ei. Nici măcar ca să ne lăudăm ori ca să-i lăudăm. Ci, pur și simplu, ca un firesc, cel mai firesc, mulțumesc. În ce-o privește pe doamna doctor, da, e de scos pălăria în fața domniei sale. Știi, Talida… Eu cred că nu e totul pierdut în sistemul nostru sanitar. Avem oameni cu minți sclipitoare și cu mâini magice. Mă bucur că ne-ai împărtășit experiența ta. Și mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.