Acasa > Articole > Editorial > Marele necunoscut care conduce lumea

Marele necunoscut care conduce lumea

 Regele Mihai a fost cel dintâi dintre monarhişti care n-a mai crezut în monarhie. Republicanii sunt cei dintâi care nu mai cred în virtuţile republicii. 

Dacă ar mai fi simţit ca un rege, Maiestatea Sa s-ar fi îngrijit mai puţin să strângă averi după averi, poate nu toate cuvenite. S-ar fi dedicat până la sacrificiu să poată vorbi cu exemplul personal, cauza vieţii sale: iubirea de ţară şi de poporul său, mai presus de orice altceva. Şi n-ar fi rămas indiferent la sacrificarea suveranităţii naţionale, la transformarea ţării în bază militară americană.   

La rândul lor, republicanii, la sfârşit de destin, pe cale să priceapă că poporul suveran al lui Rousseau a fost o himeră şi a rămas un instrument al manipulării. 

Deci: „Domnule Jean-Jacques Rousseau, eu sunt popor,tu eşti popor; eu sunt suveran, tu eşti suveran; eu sunt duşmanul tău, tu eşti duşmanul meu, care dintre noi e mai suveran?”

Votul. Cu mulţi. Uşor de cumpărat, de manipulat, de convins. Mecanicul şef poate rămâne ascuns vederii. Poate conduce fără a fi cunoscut.Acum şi de-a pururi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.