Ca de obicei, procurorii anticorupţie se prefac că muncesc. Adică au nevoie de ani întregi pentru a finaliza cîte un dosar în care şpaga cerută sau dată este de cîteva milioane de lei vechi. Nu este vorba despre o afirmaţie tendenţioasă, ci de concluzia care se paote desprinde din comunicatele Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Cel mai recent a fost dat publicităţii chiar azi.
“Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au dispus la data de 10.02.2010, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului HOAMEA VIOREL, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.
Din probele administrate în cursul urmăririi penale a rezultat faptul că, inculpatul i-a promis denunţătorului U.R.M. (lucrător de poliţie cu atribuţii de efectuare a actelor de cercetare penală la Postul de poliţie Brăieşti) suma de 600 lei, în scopul efectuării unui act contrar îndatoririlor de serviciu într-o cauză penală pe care o avea în instrumentare.
Astfel, inculpatul i-a solicitat denunţătorului ca în schimbul sumei de bani, fie să ardă dosarul, fie să instrumenteze cauza de aşa manieră încât să conducă la o soluţie de netrimitere în judecată a fiului inculpatului, care era cercetat în acea cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
La data de 13.10.2009, ulterior formulării denunţului de către U.R.M., inculpatul i-a oferit acestuia suma de 600 lei (pe care a aşezat-o pe biroul acestuia), pentru ca în schimb fiul inculpatului să nu mai fie trimis în judecată.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Iaşi.
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au dispus, prin rechizitoriu, la data de 11.02.2010, trimiterea în judecată a inculpatului EREMIA NICOLAE, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă şi a inculpatului NEGRESCU DRAGOŞ SILVIU, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă.
Ca urmare a probatoriul administrat în cauză în cursul urmăririi penale, a reieşit faptul că, în perioada mai – octombrie 2005, inculpatul Eremia Nicolae a pretins în mod repetat şi a primit de la partea vătămată V.D. suma de 1400 euro, lăsându-l pe acesta din urmă să creadă că are influenţă asupra unor organe de urmărire penală din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră a Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, precum şi asupra unor funcţionari publici din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală „Prof. Dr. Mina Minovici”, pentru ca aceştia să soluţioneze favorabil cauza penală în care partea vătămată era cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. Inculpatul Eremia Nicolae a asigurat-o pe partea vătămată că în schimbul sumei de bani va interveni pe lângă autorităţile menţionate, pentru stabilirea unei alcoolemii inferioare celei pentru care aceasta era cercetată, astfel încât partea vătămată să nu mai fie trasă la răspundere penală pentru fapta săvârşită.
În realizarea activităţii infracţionale, inculpatul Eremia Nicolae a fost ajutat şi de inculpatul Negrescu Dragoş Silviu, care nu numai că i-a pus în legătură pe cei doi, dar a şi participat la mai multe discuţii şi întâlniri dintre aceştia.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti”.
Ca de obicei, DNA încalcă Legea 677/2001 privind protecţia datelor personale şi face publice numele inculpaţilor înainte ca aceştia să fi fost condamnaţi definitiv şi irevocabil de către o instanţă judecătorească.