Acasa > Articole > Doza De Realitate > Operaţiunea "reţeta falsificată" continuă

Operaţiunea "reţeta falsificată" continuă

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O Vâlcea au efectuat, la data de 26 iulie 2013, un număr de 12 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Vâlcea şi a municipiului Craiova, la locuinţele unor învinuiţi, la cabinete individuale ale unor medici de familie, precum şi la sedii de farmacii, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional, constituit în scopul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

În fapt, membrii grupării, având calitatea de medici de familie şi administratori ai unor farmacii şi asistente medicale, sunt suspectaţi că, începând cu luna februarie 2012, au prescris şi întocmit, în mod fictiv, pe numele unor persoane asigurate, un număr de aproximativ 400 de reţete medicale compensate care, ulterior, au fost transmise în vederea decontării către Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea.

Din probele administrate în cauză se conturează suspiciunea rezonabilă că învinuiţii au beneficiat în această modalitate de fonduri ilegale prin fraudarea bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi au utilizat medicamentele prescrise, acestea fiind scăzute scriptic din stocul farmaciilor, în momentul în care reţetele erau înregistrate în sistemul informatizat.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul B.C.C.O. Piteşti şi B.C.C.O. Craiova, BMJ ”Fraţii Buzeşti” Craiova.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către DOS.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea sunt audiate 10 persoane, urmând ca după finalizarea audierilor faţă de învinuiţi să fie dispuse măsurile legale în cauză.

Facem precizarea că faptele învinuiţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.