Acasa > Articole > Politic > Schimbarea neschimbării

Schimbarea neschimbării

O nouă alianţă politică s-a născut din PNL, PC şi PSD. O mostruoasă coaliţie, o struţo-cămilă politică ce promite lapte şi miere pentru o populaţie lehametisită (Caragiale să trăiască) de politică şi de promisiuni de mai bine de 60 de ani. Noul val de politicieni face puntea de afaceri şi corupţie între două ideologii aflate la poluri opuse într-un stat normal.

Promisiunile sunt, ca de obicei: relansarea economiei, precedată de deplângerea grelei moşteniri. Bineînţeles, urmează creşterea salariilor, a pensiilor şi aşa mai de parte, după regula de aur a alegerilor; promiteţi băieţi, promiteţi orice, că nu costă nimica. De unde, se întreabă orice cetăţean cu scaun la cap? Tot împrumutând de la FMI? Sau poate din averile dumnealor făcute din afaceri cu statul? Adică afaceri făcute cu noi.

Se va înfăptui vreo minune ? Nu, oameni buni. Aceste partide au fost la guvernare ani de zile şi, practic, acum fac promisiuni fără nici un fel de acoperire după ce ani de zile au contribuit masiv la distrugerea economiei naţionale cu fervoarea dată de comisioanele grase primite de la diferiţi investitori „strategici”.

Crin, curat ca floarea numelui său, promite că va face dreptate în timp ce partidul domniei sale, când s-a aflat la putere, a risipit banii ţării în mod iresponsabil, iar clientelismul politic a atins cote fără precedent. Iar PSD-ul, moştenitorul racilelor, manierelor şi fondurilor PCR, a pornit cu avânt pe drumul propăşirii capitalismului multilateral dezvoltat începând, după îndemnul prin noi înşine şi cine împarte parte îşi face, să se înfrupte din averea ţării.

Nu vedeţi că şi acuma, după 20 de ani, banii PCR, UTC, sindicate comuniste şi alte asemenea organizaţi obsteşti sunt un mister mai ceva decât OZN-urile, iar presa, aservită şi ea, nu suflă un cuvânt?

Deci oameni buni aveţi de votat în curând, schimbarea unui set de corupţi şi dedaţi la rele, cu alt set de aceeaşi factură. Cine schimbă un cearşaf murdar tot cu unul folosit mai de mult ?

Este clar timpul pentru o schimbare care să ţină seama şi de poporul român, de nevoile lui reale şi de ţara aceasta, prea mult minţită şi prea mult furată tocmai de cei care trebuiau să o ocrotească.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.