Parcă ieri a fost ziua aceea. Da, ziua aceea de 19 august 2009, cînd în abia înfiinţatul ziar online Sentinţa publicam primul articol. Cîte s-au adunat de atunci? Multe. Dar nu atîtea cîte aş fi vrut, nici cîte s-ar fi putut. În schimb, am obţinut ce nici n-aş fi îndraznit să visez. Necredinciosu, unul dintre cei mai importanţi scriitori şi jurnalişti, a devenit colaborator permanent al ziarului. Mai mult: şi-a botezat şi cel mai recent roman la fel: Sentinţa.
Cartea Necredincios-ului a apărut în luna iulie a acestui an, la Editura Neverland. Ce se poate spune despre ea? În primul rînd că este o carte dedicată elitelor. O carte în care autorul îşi pune întrebări fundamentale: „Este lumea aşa cum trebuie să fie? Aşa a vrut-o Creatorul, sau a greşit-o? Ce este libertatea”? Iar pentru a răspunde la aceste întrebări reuneşte „un grup de oameni cu destine eşuate care acceptă să fie actorii unui experiment al Organizaţiei mondiale şi să răspundă la aceste întrebări cu propriile vieţi. Destinele lor se întrepătrund halucinant într-un hăţiş de speranţe şi trădări, crime, diversiuni, uneltiri, poveşti de dragoste, elanuri eşuate, visuri împlinite…” (coperta IV a romanului Sentinţa).
Ce ar mai fi de adăugat? Necredinciosu este un autor unic ce scrie într-o manieră unică , iar romanul Sentinţa – o carte fundamentala a literaturii române.
În ce priveşte ziarul Sentinţa, care pe 19 august a împlinit un an, crezul său a fost precizat încă de la început în articolul cu titlul „Notă explicativă”.