Acasa > Unde-i lege... > Activitate intensă la frontiera României

Activitate intensă la frontiera României

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste 152.200 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 74.900 pe sensul de intrare şi 77.300 pe cel de ieşire din ţară şi peste 41.000 mijloace de transport, dintre care aproximativ 21.300 pe sensul de intrare şi 19.700 pe sensul de ieşire din ţară.

Reamintim că, informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

– 34 fapte ilegale (19 infracţiuni şi 15 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
– au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 87.400 lei;
– valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 4.400 lei.
– nu s-a permis intrarea în ţară a 14 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 13 cetăţeni români din diferite motive legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.