Acasa > Articole > Investigatii > Ar putea să-şi piardă libertatea pentru că s-au săturat de ţigani

Ar putea să-şi piardă libertatea pentru că s-au săturat de ţigani

 

Deşi este garantat prin Constituţie, exercitarea dreptului la liberă exprimare ar putea să le aducă unor timişoreni cîţiva ani de închisoare. Săptămîna trecută ei au fost acuzaţi de cîteva ONG-uri, care au sesizat Parchetul, de „postări extremiste şi discriminatorii”. Mai cu moţ decît cei direct afectaţi, procurorii timişeni nu numai că au apelat la sprijinul mascaţilor pentru „a-i scoate din bîrlog” pe cei care folosesc drept „armă” doar cuvîntul, dar au anunţat, încă de săptămîna trecută, că au început o anchetă penală pentru fapte „de promovare a ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârşită prin orice mijloace, în public”. Ce nu se spune nicăieri este faptul că postarea de pe blog a „extremiştilor” timişoreni este doar o reacţie la mutilarea pe viaţă, de către ţigani – atenţie, ŢIGANI; nu romi -, a unui copil de 13 ani.

Începutul

Romanicriss şi alte două ONG-uri se revoltau, săptămîna trecută într-un comunicat faţă de o organizatie considerată extremistă, din Timişoara şi cerea autorităţilor să ia măsuri împotriva acesteia. Organizatia cu pricina tocmai postase pe blog (care între timp a fost şters) că oferă cîte 300 de lei oricărei ţiganci din regiunea banatului care va aduce o adeverinţă prin care se dovedeşte că s-a sterilizat voluntar. Revoltă îndreptăţită, erai tentat să spui la prima vedere.

Cîteva ore mai tîrziu a venit şi lămurirea, pe Faceboock, din partea senatorului Iulian Urban: „Tiganii mi-au mutilat fetita si asa am inteles eu sa reactionez

IN spatele anuntului facut de tinerii nationalisti din Timisoara care ofereau 300 lei pentru fiecare tiganca sterlizata, dincolo de goana pornita de tot felul de institutii care vor sa-i prinda si infunde in puscarie pe initiatori, sta un alt caz de ineficienta a statului roman. Tinerii din Timisoara au spus ca ei au postat anuntul insa ca banii sunt oferiti de un timisorean a carei fata de 13 ani a fost mutilata pe viata de trei tigani care au vrut sa o violeze; Dupa ce a depus plangere penala impotriva tiganilor, acestia au inceput sa il ameninte ca-i omoara familia daca nu isi retrage plangerea si un procuror de la Timisoara a inchis dosarul intr-un sertar, spaga data de tigani fiind de mii de euro [ dosarul este in lucru la DNA; Asadar un cetatean platitor de taxe si impozite din Romania , care a ramas si cu un copil mutilat pe viata, si care a vazut cum sistemul juridic este doar in pres in fata celor care ameninta si dau spaga, a inteles sa reactioneze astfel.
PS – aseara am vazut le teveu cum un tigan, care apara „drepturile romilor opresati da rumani” zicea ca ei au depus plangere si ca vor ca tatal fetitei mutilate de tiganii lui sa faca puscarie pentru anuntul cu 300 lei de piranda sterilizata. Ce fac in acest timp ceilalti romani ? asteapta sa le vina randul sa isi vada copii mutilati , violati ca apoi in fata legii sa fie abandonati ? Halal curaj si ditamai nesimtirea si delasarea la poporul roman”.

Opinii convergente

De aceeaşi părere este şi Angela Tocilă (dar nu numai), care publica încă din 2012 un editorial elocvent pe această temă, aici:

De la o româncă laşă şi trădătoare către un deputat în Parlamentul României


Dacă eu spun că neamul ţigănesc e hoţ, puturos, cerşetor, bun de nimic, se cheamă că sunt xenofobă, rasistă, intolerantă şi înapoiată. Dacă domnul Mădălin Voicu spune că românii sunt laşi şi trădători, nu mai e nici rasism, nici discriminare, trebuie musai să fie adevăr.

Românul laş şi trădător trebuie să-şi ia notiţe, să bage la cap, să-şi revizuiască atitudinea, să lucreze la îndreptarea acestor defecte majore, ca să fie pe placul unuia care nu e rrom, ci ţigan. El are voie să-şi spună ţigan, românii n-au voie. Românii trebuie să fie politically correct, ca să urmeze şi ei trendul altora mai civilizaţi, cu consum anual de săpun şi pastă de dinţi mai mare. Românul are voie în schimb să dea. Bani să dea. La stat, să dea.

Care stat, dă şi el: ajutoare sociale, alocaţii la puradei, bani de lemne iarna, mâncare şi căldură-n puşcării, să nu-ngheţe neamul viteaz şi loial al lui Mădălin Voicu.
Dar, stai! Nici aşa nu e bine! Românul tot laş şi trădător e… E laş în primul rând că spre deosebire de ţiganul cu 3 Mercedesuri în curte, nu fură curent şi apă. E laş pentru că nu călătoreşte cu tramvaiul, trenul şi mai nou cu avionul pe gratis, decât în rare ocazii şi cu fundul strâns de teama controlorului, care controlor îl arde pe român dacă-l prinde, da-l iartă creştineşte pe ţigan că cică, ce dracu să-i ia… Românul spre deosebire de ţigan e laş şi pentru că trebuie să fie asigurat ca să bolească în spital, să fie operat sau să vină elicopterul după nevasta lăuză când e ţara înzăpezită, e laş că atunci când îi e foame nu se duce în grădina vecinului să-i fure găinile şi zarzavatul. E laş şi că nu-şi schilodeşte copiii ca să-i pună la cerşit şi că nu-i trimite cu mucii-n gură pe orice vreme în intersecţie să-i adune bani de băutură.


Laş mai e românul că nu integrează cum se cuvine etnia de super-oameni, că n-o educă, nu-i dă casă, masă şi bani de cheltuială, başca nevastă. Pentru că etnia ţăgănească merită: are tradiţii multiseculare şi un impact major în civilizaţia europeană, în dezvoltarea culturală, economică şi spirituală la care laşul de român, a fost întotdeauna simplu spectator şi n-a contribuit cu nimic.


Românii sunt laşi pentru că în loc să fraternizeze cu derbedeii care i-au călcat de-a lungul istoriei, au stat în calea lor ca să-i primească mai târziu pe ţigani să le lumineze viaţa, să le-o îmbogăţească, dar sunt trădători pentru că nu recunosc asta. Nu recunosc că fără ţigani n-ar exista ca neam şi n-ar avea azi ocazia să fie insultaţi de un Confucius de cort al cărui singur merit e că se trage dintr-un celebru … muzicant.


Nu medic, nu profesor, nu academician. Muzicant. Urmaşul muzicantului ne scuipă între ochi pentru că-i ţinem neamul în spinare, în timp ce-şi frige porcii, găinile şi oile între maşini de lux, împodobit cu kile de aur, după care se retrage să-şi facă siesta în palate din marmură şi granit.


Domnule Voicu, greşiţi… Românul nu e laş, e prost de bun. Românul nu discriminează negri, asiatici şi nici măcar pe neamurile voastre din Pakistan. Românul se fereşte de hoţi şi de tâlhari cum ştie el. Pune şapte lacăte la uşă, câine-n curte, dar nu v-au alungat niciodată aşa cum au făcut alţii. În momentele lui de vitejie şi-a permis cel mult să vă numească ţigani. C-aşa e învăţat el de când e lumea că vă cheamă, până când un domn din etnia voastră a ajuns preşedintele ţării şi-a zis că vă cheamă rromi, ca să vă creadă proştii de la care cerşiţi şi furaţi acuma prin străinătăţi, români.

Nici măcar scuze nu aşteptăm, domnule deputat Mădălin Voicu şi ştiţi de ce? Pentru că suntem laşi şi trădători, dar mai presus de asta, suntem proşti, Proştii voştri”.

Mai rău ca pe terorişti

Postarea „xenofobă” a pus imediat autorităţile pe jar. Prompt, aşa cum ştiu să răspundă numai comenzilor politice, procurorii timişeni au anunţat, în aceaşi zi în care au fost sesizaţi, că au deschis un dosar penal pentru fapte „de promovare a ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârşită prin orice mijloace, în public”. Dar nu s-au limitat la atît. În această dimineaţă, mascaţii au descins la cîteva adrese ale membrilor organizaţiei care a postat anunţul şi au confiscat o unitate centrală de calculator şi mai multe cărţi.

Pentru că, totuşi, acuzaţiile sînt greu de probat, procurorii au evitat să spună cîte persoane vor fi cel puţin audiate în acest caz. Singurul lucru clar este că cei implicaţi în dosar vor fi cercetaţi în temeiul art.5 din O.U.G nr.31/2002, articol care prevede că „Promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârsirea unei infracţiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propaganda, săvârsită prin orice mijloace, în public, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 3 ani si interzicerea unor drepturi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.