duminică, august 1, 2021
Acasa > Informaţiile zilei > CAMPANIA 19 ZILE DE PREVENIRE A ABUZURILOR ȘI VIOLENȚEI ASUPRA COPIILOR ȘI TINERILOR

CAMPANIA 19 ZILE DE PREVENIRE A ABUZURILOR ȘI VIOLENȚEI ASUPRA COPIILOR ȘI TINERILOR

În perioada 01 – 19 noiembrie  a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov participă la Campania 19 Zile de prevenire a abuzurilor și violenței asupra copiilor și tinerilor, campanie inițiată de Fundația Summit-ul Femeilor Lumii Geneva.

Ieri, polițiștii Compartimentului de Prevenire a Criminalităţii și Serviciului Rutier- Ilfov, au prezentat pentru elevii  la Școlii Numărul 3 din Voluntari, aspecte ce  țin de prevenirea delincvenței juvenile, a victimizării minorilor precum și informații referitor la siguranța rutieră

În cadrul aceleași campanii Polițiștii Compartimentelor de Prevenire a Criminalităţii – Ilfov și a Agenției Naționale Antidrog, precum și jandarmi din cadrul I.J.J. Ilfov au fost prezenți la data de 02 noiembrie a.c., la Casa de Cultură Brănești, unde au prezentat la peste 150 de elevi din liceele din Ilfov, informaţii cu privire la fenomenul delincvenţei juvenile, consecinţele comportamentelor deviante, răspunderea contravenţională şi cea penală.

De asemenea, vor fi organizate dezbateri pe tema evitării victimizării ori a atragerii în anturaje pretabile săvârşirii de fapte antisociale, precum şi pe tema consecinţelor acestor fapte asupra făptuitorilor şi a victimelor.

Considerăm că dintr-un proces de învăţământ complet nu pot lipsi aceste noţiuni referitoare la comportamentele deviante şi răspunderea juridică, iar o bună parte din faptele antisociale pot fi prevenite printr-o mai bună cunoaştere a problematicii respective.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.