duminică, octombrie 17, 2021
Acasa > Unde-i lege... > Comisarul Christian Ciocan se crede deasupra legii

Comisarul Christian Ciocan se crede deasupra legii

Ciocan, uniforma și amenzile primite de la agenții de ordine publică

Nu putem să nu reacționăm la ieșirile publice ale celui ce se autointitulează „director de comunicare”, „lider” sau alte asemenea funcții pompoase, care însă trădează poziția de „săgeată” a conducerii MAI. Christian Ciocan, indiferent că era Vela sau că este Bode, prin toate pozițiile sale, însoțite de ode și pupincurism la adresa celor din MAI care îl țin împuternicit de 1 an pe o poziție care îi aduce un salariu de două ori mai mare decât al unui polițist din stradă, lovește în polițiști pentru propria sa bunăstare.

Ciocan: Vela, principal candidat la prezidențiale în 2024.…

Marcel Vela, prezent la un restaurant. Ciocan: E imoral să prezinți în media | DCNews

SCANDAL: Vela, VIZAT. Ciocan a răbufnit! | DCNews

Scandal în Poliţie pe un program de masterat de la Academie. Sindicatele acuză discriminări şi bătaie de joc. Ciocan: Inexplicabil. Lucruri care nu au legătură cu iniţiativa | DCNews

Federația Sindicatelor Polițiștilor solicită destituirea lui Stelian Ion. Pe 14 aprilie, sindicatele în stradă | DCNews

Bilanț la MAI. Christian Ciocan a explicat prezența lui Marcel Vela la eveniment | DCNews

DREPTURI polițiști. Christian Ciocan: Ministrul Bode a re…

Dialogul social în România. Ciocan: Sunt foarte nemulțumit de activitatea președinților de sindicate | DCNews

Revolta lui Christian Ciocan după parlamentare: Nu a reușit să câștige! | DCNews

IMAGINI cu șefi din Poliția Română și lideri ai clanului Duduianu. Ciocan, mesaj EXPLOZIV | DCNews

Link-urile de mai sus reprezintă doar o mică parte din multitudinea de articole comandate pe care Ciocan le execută doar ca să-și păstreze poziția de împuternicit director al Unității de Politici Publice. Dar, dacă ne întrebați care este activitatea acestei structuri, este destul de greu să identificăm rezultate. Mai mult, vă readucem aminte că Ciocan a contestat orice formă de protest a sindicatelor din poliție, prin luări de poziție în mass media, cu scopul de a minimaliza impactul acestor acțiuni.

PROTESTE polițiști. Ciocan: Eu sunt pentru adevăr, nu pentru fake news-uri! | DCNews

Culisele protestului și minciunile ministrului | EUROPOL – Sindicatul Polițiștilor Europeni (sindicateuropol.ro)

În fine, caracterul de „gornist” al acestui personaj este evident și ne-am obișnuit oarecum să îl tolerăm, însă de această dată a atacat în mod parșiv polițiștii din stradă, pe motiv că aceștia își doresc elemente de uniformă de calitate. Ciocan cere ca polițiștii să fie cercetați disciplinar pentru că aceștia nu vor să își achiziționeze uniforma de proastă calitate pusă la dispoziție de instituție. Dar această refulare, în realitate, are legătură cu altceva.

Cms.  Ciocan critică uniforma poliţiştilor: Să nu mai iasă nimeni în teren! Există un ordin al MAI | DCNews

Nu vrem să fim răi și să spunem că nici chiloții realizați de prietenul lui din vremurile apuse, Cătălin Botezatu, personalizați cu logo-ul unui ciocan nu făceau parte din elementele de uniformă. Și nici ieșirile în cluburi, în anturaje dubioase, apropiate de clientela clanurilor de interlopi nu erau tocmai ok. Însă pentru un comisar șef care poartă uniformă doar de ocazie, sau în birou, la aer condiționat, este imoral să critici polițiștii pentru că își cumpără elemente de uniformă de calitate.

Ce trăsnăi a mai făcut poliţistul Christian Ciocan: de la chiloţi cu logoul lui, până la flirt cu vedete şi iubite de infractori | adevarul.ro

https://www.mediafax.ro/social/christian-ciocan-fotografiat-cu-o-apropiata-a-lui-nutu-camataru-purtatorul-de-cuvant-al-politiei-romane-califica-imaginile-drept-aberatii-foto-video-9398905 

În acest weekend, cms. șef Christian Ciocan ar fi fost oprit de un echipaj de ordine publică pe motiv că ar fi pătruns cu mașina pe o stradă cu acces interzis. În mod evident, pentru a nu-i cădea stelele de pe umăr, Ciocan a refuzat să se legitimeze și le-a spus polițiștilor că ar trebui să îl recunoască de la tv, unde de altfel a invocat că se grăbește să ajungă la o emisiune.

Agenții de poliție nu au cedat intimidărilor și au continuat verificările constatând nu mai puțin de 7 contravenții:

  1. Circulația în zona de acțiune a indicatorului „Acces interzis”;
  2. Refuz de legitimare;
  3. ITP expirat din 2018;
  4. Lipsă RCA, nu s-a putut stabili când a avut autoturismul ultimul RCA valabil;
  5. Nerespectarea indicațiilor polițistului rutier. Ciocan a ieșit din autoturism, i-a provocat pe agenți, a mutat autoturismul etc.
  6. Lipsă plăcuță cu număr de înmatriculare pe spate;
  7. Lipsă documente.

Toate acestea însumând aproximativ 5500 lei ca amendă.

Iar ca măsuri complementare, agenții de poliție au ridicat plăcuța cu numărul de înmatriculare și au dispus suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice pentru 30 de zile. Sperăm ca într-o zi să ajungă în presă imaginile de la incident, pentru a vedea cum i-a persiflat pe agenții de poliție, i-a intimidat, i-a jignit și i-a umilit prin atitudinea și întregul său comportament.

Ceea ce este de-a dreptul halucinant însă, este solicitarea lui Ciocan către ofițerul de serviciu, de a-i pune la dispoziție un echipaj de poliție pentru a-l conduce la Realitatea Tv pentru că, susține el, întârzia la o emisiune. Mai sunt și martori care susțin că Ciocan s-a deplasat de la secție la autoturism și l-a condus, în condițiile în care se eliberase dovadă fără drept de circulație pentru lipsă RCA. Aceste detalii însă sperăm să fie clarificate ulterior.

Cam aceasta este cauza reacției lui Ciocan la adresa „nenorociților” de agenți de poliție din stradă, care își doresc condiții de muncă decente și o uniformă de calitate, ceea ce MAI-ul, astăzi, nu le poate oferi. În ceea ce privește viziunea cms. șef Christian Ciocan, împuternicit director la Unitatea de Politici Publice, adică structura care ar trebui să gândească direcția acestei instituții, aceasta este mai aproape de căprărie decât de o poliție europeană pe care o dorim cu toții. Rușine, Christian Ciocan!

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.