Acasa > Articole > Politic > Condoleanţe Parlamentului pentru dezrobirea ţiganilor

Condoleanţe Parlamentului pentru dezrobirea ţiganilor

în imagine: deputatul Daniel Vasile

Jale mare, azi, 20 februarie 2018, la Palatul Parlamentului. Pentru că la data de 20 februarie 1856, în Ţara Românească, domnitorul Barbu Dimitrie Ştirbei a promulgat  „Legiuirea pentru emanciparea tuturor romilor din Principatul Ţării Româneşti „, deputatul Daniel Vasile, vicepreşedinte al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, a lansat o invitaţie de presă.

Mai exact, Vasile informează că „Romii din România comemorează, în acest an, 162 de ani de la adoptarea legii pentru dezrobirea romilor, o instituție ce a durat aproape 500 ani”, iar „Ziua de 20 februarie a fost declarată de către Parlamentul României ca zi de comemorare a dezrobirii romilor, prin adoptarea Legii nr.28/2011”.

Aşadar, de două ori „comemorare”, prin urmare e greu să crezi că a fost o scăpare a autorului. Iar ca să fim siguri că despre asta e vorba, deputatul Daniel Vasile o spune şi a treia oară. Atunci cînd anunţă că, împreună cu alte instituţii şi reprezentanţi ai autorităţilor „vă invită să participaţi la evenimentul de comemorare intitulat: Dezrobirea juridică şi socio-economică a romilor la 100 de ani de la Marea Unire”, la Palatul Parlamentului, între orele 10.00 – 14.00”.

În aceste condiţii poţi să spui doar atît: odihnă veşnică ţiganilor eliberaţi din jugul robiei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.