Acasa > Articole > Doza De Realitate > CSM bagă magistraţii în faliment

CSM bagă magistraţii în faliment

Cîteva sute de magistraţi au hotarît să de în judecată Consilul Superior al Magistraturii pentru că au fost lăsaţi fără bani.
Sînt cel puţin 400 de oameni (procurori şi judecători) şi au fost amendaţi de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), pentru că nu şi-au depus la timp declaraţiile de avere şi de interese. Conform procedurii, magistraţii trebuie să depună aceste declaraţii la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), iar cea mai mare parte dintre ei afirmă că s-au achitat de această obligaţie în termenul legal, dar documentele nu ar fi fost procesate în timp util de către CSM.
Spre deosebire de anul trecut, numărul celor amendaţi a fost mai mic, dar valoarea contravenţiei a fost maximă în toate cazurile, respectiv 500 de lei. Cum lista celor 400 de „rău – platnici” a fost înaintă ANI de către CSM, toţi cei care ştiu că erau cu actele în regulă declară că vor acţiona instituţia în judecată. De asemenea, aceştia au constatat amenzile în instanţă, iar primele termene de judecată vor avea loc încă din această lună.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.