Tată condamnat la închisoare pentru că şi-a biciuit fiicele

Condamnare la închisoare pentru un bărbat din județul Alba care și-a bătut cele trei fiice. Și-a biciuit copiii pentru că vopsiseră cățelul din curte. Judecătorul l-a condamnat la 6 ani și 10 luni de închisoare, informează TVR.

Cum au ajuns doi copii sclavii satului, sub ochii indiferenţi ai autorităţilor

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui va formula plângere la DIICOT în cazul a doi copii de 13 şi 11 ani găsiţi hoinărind pe câmpuri după mai multe zile. De doi ani, cei doi băieţi erau folosiţi ca sclavi la stâna unui localnic, rudă unui angajat al primăriei, scrie Adevărul.

Halucinanta poveste a câinelui fugărit pe coclauri de tot satul pentru 1.100 de euro

Alexandra Paşca, o tânără din judeţul Sălaj, a avut parte de o experienţă halucinantă după ce Maia, unul dintre câinii pe care-i îngrijeşte, a dispărut din curte. S-a întâmplat în noaptea de duminică, 3 noiembrie, iar proprietare l-a căutat ulterior timp de 24 de ore. Disperată că nu-şi găseşte căţeluşa, Paşca a scris un mesaj pe Facebook, oferind o 500 de euro celui care-i poate oferi informaţii. Recompensa a crescut ulterior până la 1.100 de euro, graţie mai multor prieteni de-ai tinerei care s-au oferit să ajute cu bani, publică Adevărul.

Conflictul Lia Savonea – Ana Birchall, analizat la CCR

Curtea Constituţională a României ia în discuţie, marţi, cererea preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională cu fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall. Şefa CSM acuza că fostul ministru a subminat autoritatea Consiliului, informează Digi24.

La o săptămână de la instalarea la guvern, PNL a început să își pună oamenii în CA-urile companiilor de stat

Secretariatul General al Guvernului (SGG) a decis să numească alte persoane în Consiliul de Supraveghere (CS) al Transelectrica și de aceea a cerut completarea ordinii de zi pentru următoarea ședință a acționarilor, a precizat o sursă din compania națională pentru Mediafax. În locul celor care vor pleca se pare că vin oameni din interiorul PNL sau agreați de PNL, persoane care s-au învârtit sau se învârt tot în jurul mediului politic, potrivit economica.net. Asta, în ciuda faptului că premierul Orban declara de curând că „e nevoie să construim un corp de funcționari neutri”. „Dacă vrei să faci performanţă şi să ai rezultate, ai nevoie de oameni bine pregătiţi, care îşi cunosc treaba”, spunea la Digi24 liderul PNL, potrivit Digi24.

Alegerile prezidențiale ca afacere. Cum s-au făcut praf milioane de lei în campanie

Odată cu încheierea primului tur al alegerilor prezidențiale, candidații care au obținut mai mult de 3% din voturile exprimate pot cere Autorității Electorale Permanente să le deconteze cheltuielile. Conform legii, aceștia au la dispoziție 30 de zile. Banii vor fi returnați cu condiția ca sumele solicitate să nu provină din fonduri publice, din subvențiile de stat primite de partidele politice. Potrivit AEP, contribuțiile financiare totale pentru campania prezidențială din 2019 s-au ridicat la 60.205.878 de lei. Aproape 28 de milioane de lei sunt primite de partide sub formă de subvenții, astfel că nu vor fi rambursate, scrie Evenimentul zilei.

Spania, scrutin fără un câștigator clar

Spaniolii au votat ieri într-un nou scrutin general, al doilea din acest an, iar alegerile lor prelungesc starea de incertitudine. Socialiștii premierului Sanchez au câstigat, dar din nou fără o majoritate. Supriza o constituie ascensiunea partidului de extremă dreapta VOX, devenit a treia forță politică a țării, informează TVR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.