Mugur Isărescu nu joacă pentru români. Avocatul Gheorghe Piperea l-a criticat, duminică, la Antena 3, pe guvernatorul BNR cu privire la majorarea ROBOR și a inflației:

 

„Părerea mea este că Mugur Isărescu nu joacă pentru români, pentru că începând din martie 2017, de la amvonul Băncii Naționale, domnul Isărescu a spus <<trebuie să crească dobânzile>>. Și în februarie 2018 a continuat spunând: eu văd inflația, până la Paști, undeva la 4%. A fost 4,75% și înainte de Paști. Ce a făcut domnul Isărescu când a spus acest lucru – nu are voie să facă asta – a invitat comercianții să majoreze prețurile!”

 

Președintele României, Klaus Iohannis l-a primit cu onoruri, la Palatul Cotroceni, pe Christian Wulff, fost președinte al Republicii Federale Germania, aflat în vizită la București.

O primire ciudată, neavenită și nici până azi explicată.(inPolitics.ro)

Bogdan Tiberiu Iacob:

„Prima întrebare ar fi care a fost scopul venirii lui Wulff în România, acesta nefiind menționat pe nicăieri. Am aflat doar că a făcut, pur și simplu, o vizită în București.

Ca persoană privată?

Atunci ce a căutat la Cotroceni, primit cu toată pompa?

Ca oficial german?

Păi ce calitate ar putea avea un personaj care nu mai e președinte și nici politician al țării sale de șase ani buni?

Ca reper moral?

Hm.

Reamintim că Wulff a demisionat din funcție cu mare scandal, după ce presa din țara sa a relatat că era corupt pînă în măduva oaselor: a făcut bani murdari, a profitat de vacanțe gratuite din partea unor oameni de afaceri bogați, iar apoi a încercat să facă presiuni asupra jurnaliștilor cu scopul de a împiedica publicarea informațiilor. Amenințările formulate de Wulff personal asupra jurnaliștilor care făceau dezvăluiri despre ilegalitățile sale au dus la apariția unui nou verb în limba germană, „wulffen” cu sensul de a vorbi încercînd să ascunzi adevărul…

Trimis în judecată, a fost achitat după cîțiva ani, impresia generală fiind că Germania nu a vrut, de fapt, să riște, prin condamnarea sa, o pată încă mai uriașă pe obraz, Wulff – pupilul lui Merkel – fiind primul șef de stat german judecat, după succesorul lui Hitler, amiralul Karl Donitz, care ar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.