Acasa > Articole > Politic > Deputatului PMP Marius Pașcan i-a cășunat pe urși

Deputatului PMP Marius Pașcan i-a cășunat pe urși

Deja a „intrat în firescul lucrurilor” jaful pricinuit pădurilor din România, prin tăieri mai mult sau mai puțin ilegale. Tot în sfera „normalului” se înscrie și lipsa de implicare a autorităților în stoparea acestor veritabile crime. Crime care, pe lîngă multe alte nenorociri, distrug pe vecie habitatul animalelor sălbatice. Cît mai e pînă cînd acestea vor fi doar amintire, iar noile generații le vor cunoaște așa cum cunoaștem acum dinozaurii, doar din poze, nu știu. Ce știu sigur este că deputatului PMP de Mureș Marius Pașcan pare să-i fi dispărut și mintea și sufletul.

Doar așa s-ar putea înțelege „semnalul de alarmă” tras astăzi de politician, sub forma unui comunicat: ˂˂Cele două persoane ucise de urşi în judeţul Mureş nu se regăsesc în statisticile oficiale/Conform răspunsului primit la interpelarea „Date statistice privind victimele produse de urşi”, în perioada 1 ianuarie – 13 noiembrie 2019, în judeţul Mureş au fost înregistrate două accidente rutiere în care au fost implicaţi urşi. Cel puţin ciudat este faptul că în documentul remis de Ministerul Afacerilor Interne nu se regăseşte nicio persoană decedată, deşi, în intervalul menţionat, în judeţul Mureş, s-au înregistrat nu mai puţin de două decese: unul, în data de 13 octombrie când un pescar a fost ucis de urs la Odrihei şi altul, în 9 noiembrie, când un cioban a fost ucis la Giuluş˃˃.

Mai mult, politicianul mureșean acuză urșii că s-au înmulțit prea mult și dă vina pe ei pentru tot și toate: „Aceste nenorociri dar şi celelalte atacuri ale urşilor care s-au soldat cu rănirea unor persoane, uciderea animalelor din gospodării, distrugeri de bunuri sau cu accidente rutiere, au drept cauză faptul că efectivele de urşi depăşesc de mai bine de cinci ori numărul prevăzut de lege pentru acest areal. Astfel, se înregistrează 1298 de animale, în loc de 240 cât prevede legea. Conform statisticilor, un număr excesiv de mare de urşi îşi au habitatul şi în judeţele cu care Mureşul se învecinează, Harghita, Covasna, Sibiu, Braşov, dar şi în Argeş şi Dâmboviţa”.

Despre faptul că omul este singurul vinovat pentru faptul că urșii (la fel ca toate sălbăticiunile) nu mai au adăpost și hrană, președintele executiv al PMP, Marius Pașcan, pare să nu fi auzit.

Să fie, oare, din cauză că era nevoie și de o astfel de acuzație pentru ca vînătorii să-și intre cu adevărat în pîine? Nu de alta, dar, în condițiile în care, pe 25 septembrie 2019, ursul a fost scos de pe lista animalelor protejate de Legea vînătorii, masacrarea acestor animale nu va mai putea fi oprită nicicum.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.