joi, septembrie 23, 2021
Acasa > Dilema noastră > Dilema săptămânii (până joi)

Dilema săptămânii (până joi)

Iată cum sună cea mai fidelă trompetă a Binomului, Ioana Ene Dogioiu, fostă Nadina Forga, afirmă Cornel Nistorescu în „Cotidianul” său: „În egală măsură, şi PSD ar trebui să fie conştient că, forţând demiterea şefei DNA, după toate explicaţiile pe care le-a dat, fără respectarea prezumţiei de nevinovăţie, pe care o invocă pentru toţi inculpaţii lor, fără că adevărul să fi fost tranşat de o anchetă a sistemului judiciar, vor tăia punţile dintre actuala guvernare şi Bruxelles, dar şi Washington”.

 

Deci prezumţia de nevinovăţie! Cum stăm atunci cu „penalii”, doamna Dogioiu, care nu sunt penali conform legii şi pe invocarea cărora se bizuie toată strategia de apărare a Codruţei şi a lui Klaus?

 

Deci „vor tăia punţile dintre actuala guvernare şi Bruxelles, dar şi Washington”! Stipulaţi că doamna Kövesi şi domnul Ioahnnis sunt repezentanţii (eu zic guvernanţii) Uniunii Europene şi SUA, în România.

 

Mergem mai departe, ca să amintim: România a fost jefuită sistematic de toate bogăţiile ei. Paraziţii, respectiv politicienii, de azi, dar şi de ieri – antebelicii, au golit ţara de toată munca şi agoniseala românilor, cum spuneam, de azi şi de ieri. Şi cu DNA de strajă. Demiurgul corupţiei în România contemporană, Adrian Năstase, a fost închis pentru nişte termopane. A coborî şefa bolândă din fruntea unei instituţii care a gestionat cel mai mare jaf din istoria ţării nu poate constitui subiectul prezumţiei de nevinovăţie. Poate exista nevinovăţie când în joc este umilirea unui întreg teritoriu, a unei întregi comunităţi?

 

În sfârşit, domnul Iohannis! Domnul care ştie că fără o şefă maleabilă ca piftia n-ar putea supravieţui în fruntea ţării.

 

Şi domnul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader. Un profesionist sută la sută. Dilema este: un profesionist sută la sută are un cost? Şi dacă da, mai putem spera ceva?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.