Fostul primar Gheorghe Ștefan, zis “Pinalti”, a început săptămâna cum nu se poate mai bine. Curtea de Apel Târgu Mureș a pronunțat sentința de achitare în două dintre dosarele de corupție în care fostul edil a fost judecat. Decizia este una definitivă.

DNA a pierdut lupta împotriva lui Gheorghe Ștefan „Pinalti”. Acesta a fost achitat în două dintre dosarele de corupție.

Unul dintre dosarele de corupție viza o acuzație de trafic de influență. Potrivit acesteia, fostul primar al municipiului Piatra Neamț ar fi primit mită în valoare de 200.000 de lei de la administratorul unei firme. În schimbul banilor, fostul edil ar fi trebuit să ajute să obțină un contract de lucrări finanțat din fonduri europene nerambursabile prin Agenția de Plăți și Dezvoltare Rurală și Pescuit, potrivit mesagerulneamt.ro.

Acest dosar a fost soluționat prima dată de către Tribunalului Neamț, care a decis achitarea lui Gheorghe Ștefan din lipsă de probe. Ulterior, dosarul a fost strămutat la Târgu Mureș, care a menținut prima hotărâre.

Cel de-al doilea dosar în care apare numele fostul edil de la Piatra Neamț ne duce în lumea sportului. Gheorghe Ștefan a fost acuzat că ar fi oferit finanțare ilegală clubului de fotbal FC Ceahlăul. Petru Paleu este cel care a făcut denunțul, însă procurorii au arătat că fostul edil a cerut directorului SC Construcții Hidrotehnice SA Iași un procent de 3% din contractele de lucrări încheiate cu Hidroelectrica SA pe râul Siret.

Acuzațiile procurorilor DNA

“În perioada 2010 – 2011, între SC FC Ceahlăul SA Piatra Neamţ în calitate de prestator şi societatea cu activitate în construcţii, în calitate de beneficiar, au fost încheiate şapte contracte de reclamă şi publicitate în temeiul cărora au fost emise nouă facturi fiscale şi a fost achitată prin ordine de plată suma totală de 998.000 lei, în condiţiile în care nu exista nici un document privind executarea obligaţiilor asumate de prestator“, potrivit DNA Bacău.

La fel ca și în cazul primului dosar, Tribunalul Neamț a fost cel care s-a ocupat inițial de dosar și l-a achitat pe Gheorghe Ștefan din lipsă de probe. Curtea de Apel Târgu Mureș a respins ca nefondat apelul procurorilor anticorupție, menținând prima sentință.

Sursa: EVZ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.