Inculpații dintr-un dosar cu prejudiciu de 7,7 milioane euro au fost achitați de Curtea Supremă, doi dintre ei beneficiind de prescrierea faptelor. Politicianul UDMR Marko Attila, care a fugit din țară, a revenit acum în triumf fiind considerat nevinovat.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus achitări într-un dosar privind retrocedarea ilegală a unui teren agricol, situat în extravilanul municipiului Constanţa (zona Brătianu – Anadalchioi). Terenul i-a aparținut lui Maria Yolanda Elena Tache – Radu, moștenitoarea lui Octavian Radu şi a Mariei Radu.

În dosarul încheiat la 27 aprilie 2023 era inclusă Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), a cărei fostă șefă, Crinuța Dumitrean, trebuie să restituie o șpagă de 400.000 euro. Doar în cazul infracţiunii de dare de mită, reţinută în sarcina omului de afaceri Horia Simu, şi a infracţiunii de luare de mită, în cazul Crinuţei Dumitrean,  judecătorii ÎCCJ au dispus încetarea procesului penal, deoarece faptele s-au prescris încă din 1 august 2019.

Acesta este al doilea dosar ANRP în care Crinuţa Dumitrean scapă de condamnare ca urmare a deciziilor CCR privind prescripţia. Instanța supremă a menținut și dispoziţia de confiscare specială a sumei de 400.000 de euro de la fosta șefă ANRP.

Continuarea pe Adevărul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.