Lui Donald nu-i prea pasă de corupţie. Nici de anticorupţie. De seamă, pentru el, este producătorul. Întreprinzătorul. Cel care face profit.

Palma pe umărul drept al lui Iohannis întinde Americii aproape patru miliarde de dolari, via „ciuma roşie” coruptă, la putere în România. Din Qatar, de la furnizorul „teroriştilor lumii”, Donald va aduce acasă cca. 30 de miliarde de dolari contra echipament militar. Nu se întreabă ce-i trebuie unui minuscul teritoriu arab atâta amar de arme.

România, Qatar, tot un drac! Ţara asta de undeva de lângă Polonia, România, nu era pregătită să urce în limuzina democraţiei. Îi cunoştea legile doar teoretic. Mecanismele care o pun în funcţiune le exersează după ureche şi interes. Nişte paraziţi ai democraţiei.

Emirul din Qatar – un sultan leneş, un parazit spilcuit.

Donald, zâmbet larg, până la urechi, să se vadă; îi strânge amândouă mâinile luptătorului anticorupţie.

Naţiunea voastră, le spunea polonezilor, este măreaţă pentru că spiritul vostru este măreţ şi spiritul vostru este puternic… O Polonie puternică este o binecuvântare pentru Europa şi o Europă puternică este o binecuvântare pentru lume… Toţi trebuie să luptăm la fel ca polonezii pentru familie, pentru libertate şi pentru Dumnezeu…

Le-a vândut, totuşi, şi polonezilor mărgele colorate, contra şapte miliarde de dolari.

Suflet de copil. Jucăria primită cu chiu şi vai, funcţia de a fi stăpânul lumii, e plină de ciudăţenii. E fericit când constată că se descurcă. Mai vrea. Bunicul său, Frederick Trump, la vârsta de 16 ani, părăseşte satul natal Kallstadt din Germania, după moartea tatălui său, şi se stabileşte la New York, la mătuşa din partea tatălui. Apoi în Seattle. Se alătură căutătorilor de aur, dar nu în minerit; investeşte în restaurante şi hoteluri pentru mineri pe valea Yukonului. Europa însăşi îşi ieşise din încheutori. Conferinţa colonială de la Berlin delimiteză sferele de influenţă europene în Africa. Fred se întoarce să facă bani în ţara natală. E învinuit că a părăsit ţara în anii serviciului militar obligatoriu şi returnat de unde a venit.

Tatăl lui Donald urmează linia vieţii începută de bunic; la 13 ani intră în sfera construcţiilor imobiliare. Câştigă o avere. Toarnă în tiparele sale cinci copii: Maryanne, Fred jr., Donald, Elizabeth şi Robert. Fred Junior a fost răpus de alcool. Prima verigă slabă. Donald jură că nu va mai pune în gură alcool şi ţigări, sub deviza: „Nicio slăbiciune!”

Cel mai de seamă sfat l-a primit de la mama sa, Mary Trump:

Ai credinţă în Dumnezeu şi rămâi fidel ţie însuţi!

„Când mă gândesc la el, consider că a fost un sfat bun, chibzuit, înţelept şi concis, scrie Donald în deschiderea cărţii sale Cum să devii bogat. Pe moment, n-am priceput sfatul în profunzimea lui, dar pentru că suna bine, m-am conformat lui. Mai târziu, i-am înţeles întreaga importanţă: însemna să rămân cu picioarele pe pământ, având în acelaşi timp o viziune globală. Este un sfat excelent, indiferent de afacerile şi de stilul tău de viaţă”.

În timpul unei întâlniri cu şefii CIA, unde sigur s-a vorbit şi despre zecile de morţi din Irak, Donald a declarat că, după îndepărtarea de la putere a lui Saddam Hussein în 2003,

Ar fi trebuit să luăm şi petrolul, poate veţi mai avea ocazia”.

Trump îşi estimează averea la 10 miliarde de dolari. Iată o parte din afacerile colosului:
Deţine clădiri emblematice precum Turnul Trump, de pe Fifth Avenue, în Manhattan; Trump Tower Chicago şi Mar-a-Lago; un club privat din Palm Beach.
Dintre cele 515 companii la care Donald Trump deţine poziţii de preşedinte sau membru, 268 au numele lui de familie. Pe lângă hotelurile şi cazinorile Trump, există fripturi Trump (care sunt servite în restaurantele sale), un joc Trump, o revistă Trump şi companie aeriană Trump (ambele au fost închise), o linie de cămăşi şi cravate numită Donald J. Trump Signature Collection, un Tour Trump, care copiază Tour de France…

Şi-a pus numele pe apă, băuturi energizante israeliene, vin din Virginia, vodkă, mobile…

A declarat venituri de 1,9 milioane de dolari din şapte discursuri.

A obtinut 7 milioane de dolari din carti si 11 milioane de dolari de la concursul Miss Univers.

Terenurile de golf i-au adus venituri de 288 de milioane de dolari în ultimul an. Dintre aceştia, 19,8 milioane au venit de la clubul său din Bedminster, New Jersey, unde şi-a petrecut mai multe week-end-uri ca preşedinte.

A raportat venituri de 37,2 milioane de dolari anul trecut de la resort-ul Mar-a-Lago, din Florida, l-a primit l-a primit pe preşedintele Chinei şi de unde a ordonat atacuri cu rachete împotriva Siriei.

Deţine 18 terenuri de golf pe toate continentele. Venitul său anual obţinut din golf şi locuri de odihnă pentru anul 2015 a fost de aproximativ 382 milioane de dolari.

Analiştii economici argumenteză că Trump este marea tribună a claselor de jos, în special a bărbaţilor, a celor care nu au făcut liceul, ale căror locuri de muncă au dispărut astăzi. Oamenii sunt acriţi de sloganul „corectitudinii politice”. Pentru ei Trump este un debuşeu emoţional. Trump vrea să facă America iarăşi măreaţă, iar oamenii vor ca inşi cu nume şi prenume să fie pedepsiţi pentru relele de azi. Poate fi China, sau musulmanii, sau oricine. Trump o va face.

E drept, la fundaţia sa pentru fapte caritabile n-a mai depus un dolar din 2008; nu mai contează. Va pedepsi şi asta doreşte omul simplu: răzbunare.

Pentru ce altceva este iubit în primul rând Dumnezeul recomandat de mama sa:

Nu să ne ierte greşelile noastre şi să-l pedepsească (izbăvească de) pe cel rău?

Iată câteva reacţii ale telespectatorilor americani după discursul preşedintelui Trump în Congresul SUA, reţinute de colegii de la Cotidianul:

Tom: Bunicul meu a luptat în Coreea. Fiul meu a luptat de două ori în Afganistan. Este veteran de război, dar nu poate găsi un loc de muncă. Familia mea s-a sacrificat pentru ţara asta. Azi suntem nimeni. Nu putem beneficia de o educaţie decentă decât cu bani mulţi. Donald Trump pricepe ce e cu noi…

Chris: Cuvântarea a fos perfectă. M-a făcut să mă simt mândru şi patriot. Mulţumesc, domnule preşedinte!

Mike: Am stat cu familia la televizor să ne distrăm, să vedem, ca de obicei, circ. Dimpotrivă, a fost extraordinar. Am văzut un adevărat preşedinte. Suntem uluiţi!

Şi am recitit discursul lui Trump. M-am oprit la următorea afirmaţie: Nu vom mai accepta legi care să distrugă viitorul minerilor americani. Am dat o directivă prin care oleoductele americane să se facă cu oţel american.

Suna altfel decât o altă zicere a sa, vădit scrisă de consilieri: Am venit aici pentru a transmite un mesaj de unitate din toată inima. Sau: Această flacără este acum în mâinile noastre şi o vom folosi pentru a lumina lumea. Bla-bla-bla.

Donald Trump este cu adevărat îndrăgostit doar când vorbeşte despre antreprenori, artişti plastici, realizatori de televiziune, avocaţi, de toţi cei care produc profit. Soros nu produce, speculează. Întoarce democraţia împotriva ei însăşi. Ca şi presa, parazitează munca şi eforturile celor care întreprind, inovează. Jos Soros! Jos democraţia clasică, parazitară!

Într-un interviu la talk show-ul „Faţă în faţă cu naţiunea”, fostul secretar de stat, venerabilul Henry Kissinger, a afirmat: Trump este un fenomen cu care ţările străine nu s-au mai întâlnit, aşa că au avut un şoc… Cred că are şansa să rămână în istorie ca un preşedinte foarte important.

Oliver Stone, despre bombardarea Siriei: În mod deliberat, publicul a fost informat fals prin intermediul corporaţiilor de presă şi asta ne face să credem că în culise se pregăteşte ceva şi mai sinistru.

Va urma

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.