Zi de foc în Botoșani. Încă de la primele ore ale dimineții, mai mulți polițiști de la Serviciul Rutier „au primit binețe” de la mascații și procurorii anticorupție locali. Printre cei 20 de „rutieriști” vizați se află și comisarul șef (r) Mihai I. Ghiorghi.
Potrivit DNA, polițiștii sînt suspectați de fapte de corupție sau asimilate corupției, fapte ce nu par a fi de dată recentă avînd în vedere că o parte dintre cei la care s-au efectuat descinderile sînt proaspeți pensionari. Mai precis, în urmă cu numai cîteva zile, comisarul Mihai și șase agenți din subordinea sa au obținut pensionarea în condițiile legii. După ce le-au percheziționat și casele și mașinile (inclusiv cele de serviciu), mascații i-au dus pe toți cei vizați la audieri. Primul care a ajuns la sediul DNA Suceava a fost chiar ofițerul superior.

Rămîne de văzut cum vor rezolva procurorii anticorupție problema și cît vor putea dovedi din acuzațiile aduse celor reținuți, dar și dacă vor ține seama de faptul că fostul polițist Mihai Ghiorghi mai are la activ o condamnare dată de Judecătoria Botoșani pe 26.11.2020. Atunci, instanța l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendarea executării pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Iar asta, așa cum arată Monitorul de Botoșani, nu este prima dată cînd fostul polițist „calcă pe bec”. Evident că faptele, ca și condamnarea au fost ținute ascunse de ochii opiniei publice, astfel că Mihai Ghiorghi a putut să rămînă la conducerea Serviciului Poliției Rutiere pînă a venit vremea legală să se pensioneze.

 

Sursa foto: botosaneanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.