Acasa > Articole > Doza De Realitate > Fără negocieri la Educaţie

Fără negocieri la Educaţie

Fosta jurnalistă Melania Mandas Vergu, devenită consilier al ministrului Educaţiei declară că la prima întîlnire cu sindicaliştii, programată pentru astăzi, 6 ianuarie, “vor avea loc discuţii, nu negocieri”.

Daniel Funeriu a acceptat această primă întîlnire cu reprezentanţii sindicatelor pentru a discuta despre modalităţile de reducere a 15.000 de posturi din învăţămîntul preuniversitar, începînd cu data de 1 septembrie 2010.

Sindicaliştii îi acuză pe reprezentanţii Ministerului Educaţiei că au încălcat dispoziţiile contractului colectiv de muncă, prin neîndeplinirea obligaţiei de informare şi consultare a federaţiilor sindicale reprezentative cu privire la proiecte de acte normative care privesc sistemul de învăţămînt şi pe salariaţii acestuia.

“Aşa îşi fac debutul noul ministru al Muncii şi noul ministru al Finanţelor lovind direct, fără justificare, fără o informare prealabilă, în salariaţii din învăţămînt. Aşa îşi începe activitatea noul Guvern, prin lipsă de transparenţă şi cu încălcarea flagrantă a regulilor dialogului social, a dispoziţiilor constituţionale şi legale, prin ignorarea Consiliului Economic şi Social”, a declarat, la sfîrşitul anului 2009, preşedintele executiv al FSLI Spiru Haret, Marius Nistor.

Membrii sindicatelor din învăţămînt nu sînt singurii nemulţumiţi de actualul program de guvernare, motiv pentru care numărul celor care ameninţă cu proteste sociale de anvergură este în continuă creştere.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.