luni, septembrie 20, 2021
Acasa > Unde-i lege... > Giovanni Becali, la un pas de libertate

Giovanni Becali, la un pas de libertate

Judecătoria Slobozia a admis, luni, cererea de eliberare condiţionată a lui Giovanni Becali.

Acesta a fost încarcerat pe 20 februarie, anul acesta, în penitenciarul Slobozia, judeţul Ialomiţa,  după ce ÎCCJ l-a condamnat definitiv în dosarul „Mită pentru judecătoare”. El a primit trei ani de închisoare şi a fost încarcerat în urmă cu două săptămîni.

Pe 20 februarie, Giovanni a fost condamnat la 7 ani şi 4 luni de închisoare, din care i s-au scăzut 2 ai şi 6 luni executați în precedenta condamnare, după ce a mituit-o pe judecătoarea Geanina Terceanu pentru ca aceasta să-l declare nevinovat în „Dosarul Transferurilor”, dosar în care a fost eliberat condiţionat  pe 14 septembrie 2016.

În acelaşi dosar, judecătoarea Geanina Terceanu, actualmente Teodorovici, a fost condamnată la 7 ani de închisoare pentru luare de mită, aceasta fiind acuzată că ar fi luat, în tranşe, 220.000 de euro de la fraţii Becali şi Cristian Borcea pentru a-i achita în primă fază în „Dosarul Transferurilor”. Totodată, magistraţii au decis confiscarea sumei de 185.000 de euro de la fosta judecătoare. Ea a recunoscut toate acuzaţiile care i se aduc în acest dosar.

La două sptămîni după noua încarcerare, Becali a cerut din nou să fie pus în libertate, iar instanţa ialomiţeană a decis: „Admite propunerea de eliberare condiţionată formulată de comisia pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Slobozia, judeţul Ialomiţa. Dispune liberarea condiţionată a petentului-condamnat Becali Ioan, deţinut în Penitenciarul Slobozia, pentru restul rămas neexecutat din executarea pedepsei de 7 ani şi patru luni de închisoare, aplicată prin sentinţa penală pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti”.

Hotărîrea Judecătoriei Slobozia nu este definitivă, astfel că, deocamdată, fostul impresar rămîne în continuare după gratii.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.