Deputatul Mugurel Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), după ce avocatul Cristian Ene a dovedit instanţei că fapta nu există.

Mugurel Cozmanciuc fusese trimis în judecată, în luna februarie a anului trecut, de procurorii DNA, într-un dosar în care era acuzat de trafic de influenţă.

Procurorii au susţinut în dosar că politicianul ar fi promis numirea unei persoane la conducerea Administraţiei Naţionale Apele Române, cerând în schimb 500.000 de lei.

Avocaţii lui Cozmanciu, cooordonaţi de Cristian Ene, au demonstrat în faţa instanţei că acuzaţia procurorilor DNA nu a existat, precum şi faptul că nu există nicio probă.

Astfel, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis achitarea preşedintelui PNL Neamţ pe motiv că “fapta nu există”, notează mediaflux.ro, citat de Antena3.

Cristian Ene a fost, de-a lungul vremii, avocatul unor personaje importante ale ţării şi a reuşit să obţină achitări răsunătoare. El a intrat în atenţia opiniei publice după ce l-a apărat chiar pe fostul preşedinte Traian Băsescu în dosarul Flota.

La finalul anului trecut, Cristian Ene a obţinut achitarea lui Vasile Blaga într-un dosar de trafic de influenţă şi i-a mai reprezentat în instanţă pe Mircea Sandu, Gino Mario Iorgulescu sau Mihai Corbu (fost director Gazprom şi Lukoil).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.