Acasa > Articole > Politic > Iohannis, în fața CELUI MAI GREU MOMENT din cariera politică. Este vorba despre soția lui, Carmen…

Iohannis, în fața CELUI MAI GREU MOMENT din cariera politică. Este vorba despre soția lui, Carmen…

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui, a fost citată joi, 15 noiembrie, la Parchetul General, în dosarul deschis ca urmare a plângerii depuse de Lumea Justiţiei referitor la casele familiei din Sibiu.

Reprezentanţi ai Parchetului General au declarat că soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, a fost citată pentru a se prezenta joi, 15 noiembrie, la Parchetul General, în dosarul referitor la casele familiei din Sibiu, anunță Mediafax.

Dosarul respectiv a fost deschis de procurori în urma a unei plângeri depuse de Lumea Justiţiei împotriva notarului sibian Radu Gabriel Bucşă şi a soţilor Carmen şi Klaus Iohannis. Denunţul a fost depus de SC Jurindex Media SRL, societatea care administrează site-ul Lumeajustitiei.ro, reprezentată de jurnalistul Răzvan Savaliuc. Iniţial, denunţul a fost înregistrat în mai 2018 la DNA, declinat apoi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi ulterior la Parchetul General. În denunţul depus la Parchet se arată că familia Iohannis a refuzat să restituie statului suma de 320.000 de euro, bani proveniţi din închirierea unui imobil din Sibiu care ar fi fost dobândit nelegal. Cei trei au fost reclamați pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care abuz în serviciu, fals intelectual, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat. În noiembrie 2015, Curtea de Apel Braşov a decis definitiv anularea unui contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu deţinut de Klaus şi Carmen Iohannis.

Sesizarea vizează „manoperele prin care cuplul prezidenţial a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului”.

Soţii Iohannis sunt acuzați că au obţinut nelegal 320.000 euro, din închirierea imobilelor, până în momentul în care instanţele braşovene le-au anulat atât actul de vânzare-cumpărare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.