duminică, septembrie 19, 2021
Acasa > Articole > Politic > Ludovic Orban, slab la Constituție

Ludovic Orban, slab la Constituție

Ludovic Orban, slab la Constituție. Ce poți să-i spui unui om care vede lumină și spune că e întuneric? Ce poți să le spui celor care îl urmează pe omul cu întunericul în timp ce el orbecăie în plină zi, propovăduind importanța întunericului?

Cam așa arată prim-ministrul României urmat de o armată de propagandiști liberali, care susțin că limitarea drepturilor umane fără bază legală devine legală dacă motivul este pandemia.

Toate dictaturile lumii s-au instalat pornind de la acest raționament. Primul punct pe agenda unui dictator este libertatea umană, cea care trebuie limitată pentru un oarecare bine colectiv. Nu-ți trebuie niciun pic de carte ca să înțelegi acest pericol și că trebuie să-l oprești să se dezvolte neîntârziat. Aici nu mai este vorba despre luptă politică, ci despre salvare națională. Oricine încalcă Constituția, și o face în mod repetat și în ciuda avertismentelor publice venite din întreaga societate, trebuie să plece acasă, în cel mai bun caz. Drepturile umane pot fi limitate numai parțial, pe durate de timp strict definite și numai prin legi constituționale.

De ce evită liberalii să inițieze aceste legi? Pentru că o lege înseamnă și asumare politică, și asumare juridică, și reguli clare de aplicare și de consultare populară. Adică tot ceea ce nu place unui liberal. Liberalul român vrea puterea să dicteze, nu să răspundă politic și juridic pentru deciziile luate și vrea confuzie ca să-și poată da tot timpul dreptate. Acesta este un derapaj intolerabil și durează deja de prea multe luni în România.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.