luni, septembrie 20, 2021
Acasa > Articole > Doza De Realitate > Medicul Adina Alberts este cercetată disciplinar de Colegiul Medicilor, după ce a publicat schema de tratament împotriva Covid-19

Medicul Adina Alberts este cercetată disciplinar de Colegiul Medicilor, după ce a publicat schema de tratament împotriva Covid-19

Medicul Adina Alberts a postat un mesaj, pe pagina personală de Facebook, prin care a explicat care sunt drepturile pacienților Covid-19 și i-a învățat pe aceștia ce trebuie să le solicite medicilor în spitale. Ca urmare a acestei postări, Adina Alberts a fost reclamată la Colegiul Medicilor, iar împotriva acesteia va începe o cercetare disciplinară, informează Știri pe surse.

Reacția cunoscutei doctorițe nu s-a lăsat așteptată:

„Astăzi, în jurul orei 13:50, telefonul a început să sune insistent. Era presa de prin toate părțile care dorea un punct de vedere vizavi de știrea apărută pe “știri pe surse” cum că sunt anchetată disciplinar de Colegiul Medicilor.

Am cerut un răgaz pentru că nu știam despre ce este vorba. Și am sunat la Colegiul Medicilor.

👉Dragii mei, știrea acesta este mai degrabă o “non știre”. Orice nebun poate face reclamație/plângere/sesizare  împotriva oricui, oriunde.

Lăsând la o parte această declarație general valabilă, în cazul de față, un domn farmacist a fost extrem de deranjat de faptul că eu am postat pe facebook o schemă de tratament cu care marea majoritate a medicilor de familie din România este de acord. Am făcut acest lucru pentru ca orice bolnav care, din varii motive, nu a intrat suficient de repede în legătură cu medicul de familie, să știe ce are de făcut, cunoscut fiind faptul că fiecare zi este esențială în evoluția acestei boli.

Revenind la sesizare, Colegiul Medicilor are obligația legală să înregistreze orice reclamație și să inițieze cercetări.

👉De astfel nu este prima dată când sunt chemată, în pandemie, la Colegiul Medicilor. Ca o paranteză. Știți, în 20 de ani de carieră nu am fost chemată niciodată la Colegiul Medicilor pentru vreo culpă profesională!

Anul trecut a trebuit să dau explicații despre o postare în care criticam aspru niște articole din draftul de Lege a Carantinării care a fost supus dezbaterii publice timp de 30 de zile. Evident că am și eu dreptul contituțional să îmi spun un punct de vedere. La fel ca și dvs, și ca oricare alt cetățean al acestei țări! Și bine am făcut, acele articole amendate și de mine, pe lângă mulți alții, au fost eliminate din varianta finală a Legii.

#SanatateaTAPrioritateaMEA

#TotulPentruVoi”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.