Procurorii bucureșteni de la combaterea criminalității organizate și combaterea terorismului (DIICOT) au în instrumentare un dosar cel puțin ciudat. Conform unui comunicat remis astăzi presei, „La data de 24.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO au efectuat un număr de 6 percheziții domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2017, pe teritoriul României, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii, în perioada 2017 – 2021, a infracțiunii de furt calificat prin sustragerea de combustibili lichizi aparținând guvernului S.U.A., în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum și din zonele dedicate efectuării unor exerciții tactice militare situate pe raza județului Constanța. Sub coordonarea liderului grupării, membrii acesteia având roluri bune determinate, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, au sustras cantități de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unității militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, prejudiciul reclamat de persoana vătămată(guvernul federal al SUA) este de aproximativ 2.000.000 dolari în dauna guvernului federal al S.U.A.

La sediul DIICOT – Structura Centrală, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 7 persoane.”

Ce e de reținut?

  • Ca orice baza militară, și cea de la Mihail Kogălniceanu are pază militarizată. Cum au putut hoții de combustibil să fure de aici vreme de cinci ani fără să-i vadă nimeni?
  • Ce fel de parteneri sînt România și SUA, dacă prejudiciul (despre care nu se știe cum a fost stabilit) este al Statelor Unite?
  • De ce păstrează DIICOT tăcerea în privința conducerii unui vehicul fără permis de conducere?

Și astea doar pentru început…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.