Medicamentele injectabile specifice tratamentului ambulatoriu al bolnavilor cu afecţiuni oncologice se eliberează prin farmaciile spitalelor.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate informează asiguraţii că, începând cu 1 aprilie 2011, medicamentele specifice pentru tratamentul bolnavilor cu afecţiuni oncologice incluşi în Programul Naţional de oncologie se eliberează după cum urmează:
a) prin farmaciile cu circuit deschis aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, pentru formele farmaceutice cu administrare orală;
b) prin farmaciile cu circuit închis din structura unităţilor sanitare aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, pentru formele farmaceutice injectabile.

Schimbările realizate în derularea programului sunt justificate de preocuparea permanentă a autorităţilor pentru asigurarea accesului la terapii în condiţii de maximă siguranţă şi de calitate a serviciilor oferite. Medicaţia oncologică injectabilă este în marea ei majoritate o medicaţie care necesită condiţii speciale de transport, depozitare şi manipulare fiind adesea sensibilă la temperatură şi expunerea la lumină. Mai mult administrarea ei presupune condiţii speciale asigurate şi decontate de CNAS /CAS prin spitalizarea de zi.

Aceste prevederi legislative sunt cuprinse în Ordinul 1591/1110/2010 al CNAS şi MS pentru aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate pentru anii 2011 şi 2012, ordin aflat în vigoare de altfel, de 3 luni de zile.

Biroul de presă
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.