Oana Zăvoranu și avocatul Silviu Ionuț Călin au fost trimiși în judecată de către procurorii DNA pentru șantaj. Procesul a început la Curtea de Apel București, dosarul fiind în camera preliminară, unde se discută despre legalitatea probelor.

Oana Zăvoranu este acuzată că l-a șantajat pe medicul Bogdan Furtună, cu darea în vileag a unor fapte nereale, dacă acesta nu se va prezenta la notarul public pentru a semna o declarație de recunoaștere a unei datorii inexistente, în valore de 400.000 de euro.

Avocata Ioana Mateș, care l-a apărat pe medicul Bogdan Furtună, a declarat pentru Evenimentul Zilei că această datorie de bani nu a existat niciodată.

„A avut două intervenții televizate unde a făcut declarații despre activitatea clientului meu. Fapta de șantaj presupunea dezvăluirea în presă a unor fapte presupus compromițătoare despre clientul meu. Totul se referea la darea în vileag a unor fapte raportate la Bogdan Furtună, pentru a semna un contract prin care se recunoaște o pretinsă datorie. Vroia să îl pună să semneze la notar o datorie pretinsă în valoare de 400.000 de euro”, ne-a declarat avocata Ioana Mateș, de la Baroul București.

Procesul a ajuns la Curtea de Apel București

DNA îl acuză de șantaj și pe avocatul Silviu Ionuț Călin, din Baroul București.

Din acest motiv, procesul se judecă la Curtea de Apel București, instanță abilitată să judece în faza de fond infracțiunile presupus comise de avocați.

„Avocatul ei era și avocatul societății în care avea interese directe și Bogdan Furtună. Avocatul societății familiei clientului meu, domnul Silviu Ionuț Călin a fost abordat de Oana Zăvoranu, pentru a-l contacta pe medicul Bogdan Furtună, clientul meu”, ne-a mai declarat avocata Ioana Mateș.

Oana Zăvoranu s-a dezlănțuit într-o emisiune de televiziune

Medicul Bogdan Ioan Furtună a fost administratorul centrului medical One Life SRL, până în cursul anului 2019.

La o emisiune de la o televiziune de știri, Oana Zăvoranu a declarat că, profitând de această funcţie, medicul ar fi sustras sume mari.

„S-a întâmplat totul la sfârşitul anului 2016, fiindu-mi prezentat ca fiind un medic serios, dintr-o familie de medici. Nimic din CV şi aparenţe nu dădea de bănuit. Dispuneam de bani cash şi a început individul să-mi ceară diverse sume de bani la ceas de noapte, pentru a cumpăra diverse aparate pentru clinică. Când nu am găsit niciun aparat medical în clinica noastră, atunci am descoperit că e ceva putred. Soţul meu a găsit în 2018 nişte facturi falsificate, pe nişte aparate-fantomă.

Avocaţii la care am apelat au înregistrări video şi audio cu momentele în care doctoraşul Furtună se milogeşte la mine. Acest individ este un şmecher, un profitor şi un escroc. Pe unde a fost, a fost dat afară, pentru că a ciordit, pe româneşte”, a declarat, la momentul respectiv, Oana Zăvoranu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.