Acasa > Articole > Politic > Partidul predat lui Preda

Partidul predat lui Preda

Cronica unui partid (încă) neanunţat.

La început părea că europarlamentarul Cristian Preda face contra vîntului. Cum şi-a permis să critice public decizia PD-L de a suţine beizadeaua Prigoană la postul de deputat în Colegiul 1, cum a primit o replică tăioasă de la şeful oficial al portocaliilor: “El vorbeşte? Păi nici nu i s-a uscat caşul la gură de nou ce este în partid”.

Replica lui Preda, fost consilier al actualului Preşedinte, nu s-a lăsat aşteptată: “Sper să nu fiu pus să lipesc afişe pentru a căpăta experienţă în partid”. Iar vocea nu a rămas singulară. I s-a alăturat cea a lui Sever Voinescu, actual consilier prezidenţial şi purtător de cuvînt în campania electorală, dar şi cea a lui Theodor Stolojan, care a anunţat că “există mai multe moţiuni la nivelul partidului şi la Congres, cu siguranţă, vor avea loc unele schimbări.

Toate aceste declaraţii, dar într-o formă mult mai dură, au fost reluate de Cristian Preda într-un interviu acordat Hotnews.ro. Cu această ocazie europarlamentarul a reiterat nu doar ideea că “indiferent despre ce partid este vorba, acesta nu poate fi transformat într-o închisoare”, dar a arătat că locul lui Emil Boc nu mai este în fruntea PD-L şi că “este absolut inacceptabilă aroganţa acestor exponenţi ai unor clase de afaceri, care, de altfel, s-au îmbogăţit de pe urma contractelor pleaşcă date de stat sau păcălind statul”.

Iar degetul acuzator, susţin surse din partid, nu este îndreptat doar spre Emil Boc, ci şi spre triada Videanu – Blaga – Berceanu. Care triadă nu prea ar mai fi în graţiile Preşedintelui.

De ce nu participă, după obiceiul consacrat, şeful statului la acest spălat al rufelor în public? Doar, în realitate, el conduce PD-L…
Explicaţia ar fi relativ simplă: chiar dacă Boc se declară în continuare fidel liderului de la Cotroceni, a început să mai facă şi cum îl taie capul. În plus, după ce au lucrat o vreme împreună, Băsescu şi Preda (plus Voinescu) par să-şi fi găsit o serie de “afinităţi”. Iar acum cînd Preda nu mai depinde de susţinerea partidului, fiind europarlamentar, pare omul cel mai bun de scos la înaintare.

Fie pentru preluarea cîrmei, fie pentru înfiinţarea unui nou partid a cărui conducere oficială ar urma să i-o predea lui Traian Băsescu în momentul cînd acesta nu va mai fi “apt” pentru Cotroceni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.