Acasa > Unde-i lege... > Rețeaua de prostituție a lui Becu a călcat pe bec

Rețeaua de prostituție a lui Becu a călcat pe bec

NOTĂ: T.M. este Tudorache Marian, zis Becu, interlopul care a preluat rețeaua de prostituție a lui Ion Clămparu, zis Cap de porc, după ce acesta a fost arestat în Spania.

Prin rechizitoriul din data de 18.10.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor T.M., F.L.G., C.P., N.L., S.A.D., C.C.M., C. A., B.A.E., G.L.N. și G.L.A., pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism, spălare a banilor și trafic de influență.

Prin actul de sesizare s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2013, inculpatul T.M. împreună cu inculpații C.P., N.L. și F.F.G., în baza unei rezolutii infracționale comune, au inițiat si constituit un grup infracțional organizat, care a acționat în mod coordonat în ceea ce privește recrutarea și exploatarea prin obligarea la practicarea prostituției a unor tinere pe teritoriul Spaniei, în zona orașului Madrid, precum și spălarea sumelor de bani obținute din săvârșirea de infracțiuni.
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că inculpatul T. M. a avut reședința obișnuită în Madrid, localitatea Parla, Spania, unde locuia împreună cu alți membri ai organizației, respectiv inculpații P.C. și L.N., controlând activitatea grupării, care acoperea o mare parte din provincia Madrid, fiind stabilită în sarcina acestuia săvârșirea unor infracțiuni în orașul Madrid, Coslada și Rivas Vaciamadrid, printre altele, acestea fiind documentate atât prin intermediul probelor obținute de către autoritățile judiciare din Spania, cât și prin probatoriului administrat în cauză de către autoritățile judiciare din România.
Autoritățile judiciare din Spania au administrat probe conform cărora inculpații T. M., F. G. F., A. C., G. L. N., G. L. A. au săvârşit, în jurul orașului Madrid, infracțiuni de exploatare sexuală, vătămări, constrângeri, potrivit denunțurilor depuse în Spania.
Trebuie menționat faptul că, la sfârșitul anului 2014, în orașul Parla (Madrid), în imediata apropiere a domiciliului inculpatului T. M., a fost detonată o încărcătură explozivă, în urma căreia un cetățean de naționalitate română și-a pierdut o mână și un picior, fapt care a stat la baza deschiderii unui dosar penal de către Judecătoria de Instrucție Numărul UNU din Parla (Madrid).
Din cercetările efectuate de către autoritățile judiciare din Spania, a rezultat faptul că respectivul accident s-a produs în momentul în care victima se pregătea să instaleze dispozitivul exploziv, la ordinul unui cetăţean român, în vehiculul folosit în mod obișnuit de către inculpatul T. M., acest accident fiind relatat și făcut public în mass-media din Spania.
Cel care a pus la cale tentativa de omor, era mâna dreaptă a unui cunoscut lider, care ispăsește la ora actuală o condamnare în România și care s-a aflat la conducerea interlopilor români din Spania timp de mai mulți ani.
La data de 13.06.2017 organele judiciare din România au iniţiat constituirea unei echipe comune de anchetă împreună cu autorităţile judiciare din Spania care a avut drept obiectiv clarificarea structurii organizatorice a grupului şi rolul fiecărei persoane dintre cele investigate în România şi Spania în ceea ce priveşte infracţiunile enumerate mai sus şi a altora care ar putea rezulta în timpul investigaţiilor comune. Un alt obiectiv stabilit a fost destructurarea organizaţiei criminale activă în ambele ţări , urmând a fi identificaţi toţi membrii acestui grup infracțional și participația fiecărui membru.
Astfel, au fost localizate mai multe persoane de sex feminin pe care inculpatul T.M. le-a determinat la practicarea prostituției în Poligonul Industrial LA CANTUENA din Fuenlabrada, Madrid.
De asemenea, s-a stabilit totodată faptul că inculpatul T.M. își desfășura activitatea de proxenetism și prin determinarea altor persoane de sex feminin la practicarea prostituției în diferite cluburi de noapte, victimele fiind atent supravegheate de către acesta.
În perioada 2013 – noiembrie 2017, la această grupare infracțională au aderat și au sprijinit mai mulți inculpați.
În acest sens, inculpatul S.A.D. a recrutat si transportat o persoană de sex feminin din România în Madrid, Spania și a adăpostit-o în apartamentul închiriat de inculpatul T.M., în scopul obligării la practicarea prostituției.
Ulterior, la această grupare a aderat inculpatul C.C.M. care a contribuit cu informații obținute în mod ilegal de la angajați ai Poliției Române cu privire la date si informații cu caracter personal nedestinate publicității, pe care le-a pus la dispoziția inculpatului T.M. pentru ca acesta să poată interveni să influențeze declarațiile unor persoane de sex feminin care au depus plângeri în fața autorităților judiciare din Spania, fiind victime ale grupului infracțional.
Din probele administrate în cauză a mai reieșit faptul că, începând cu data de 01 mai 2016, inculpatul C.C.M. a primit de la inculpatul T.M. mai multe sume de bani pentru a-și exercita influența asupra unor funcționari cu funcții de conducere din cadrul IGPR, în scopul determinării acestora să îndeplinească anumite acte ce intrau în atribuțiunile lor de serviciu și anume să realizeze transferul numitei B.M. ( sora inculpatei M.A.E.) agent șef de poliție în cadrul Postului de Poliție Drăgănești Vlașca din cadrul IPJ Teleorman, într-o altă funcție din cadrul IGPR, astfel încât să creeze inculpatului T.M. o mai bună sursă de informare în ceea ce privește activitățile de cercetare penală efectuate în dosare de urmărire penală și să-i asigure acestuia o anumită protecție.
De asemenea a rezultat faptul că, inculpatul C.C.M. în baza unei înțelegeri prestabilite cu inculpatul T.M. au transmis date și informații unele reale, altele nereale organelor de poliție pentru ca astfel să poată beneficia de imaginea unor cetățeni onești care vin în sprijinul organelor judiciare din România. În realitate însă aceștia urmăreau ca, prin informațiile furnizate organelor de poliție, să fie destructurate grupările rivale, pentru ca astfel să poată să-și dezvolte cât mai mult propriul grup infracțional în scopul obținerii unor foloase materiale cât mai mari.
În activitatea infracțională membrii grupului infracțional au fost sprijiniți, în timp, de către alte persoane care au aderat la grupul infracțional organizat si anume de inculpații C.A., B.E.A., G.N. și G.L.A.
Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că, aceștia dețineau controlul asupra activităților realizate în Madrid, în Poligonul Industrial LA CANTUENA, Fuenlabrada, unde încasau o taxă săptămânală de cel puțin 100 Euro de la victimele care practicau prostituția în acel loc.
În anul 2017 inculpatul T.M. a fost arestat într-o altă cauză, funcția de supervizor și cea legată de strângerea banilor din Poligon fiind preluată de către inculpata M.A.E. De asemenea, s-a stabilit faptul că aceasta a transportat, în mai multe rânduri, sume de bani în România, pentru a-i da inculpatului T.M.
Cu ocazia percheziției domiciliare efectuată de autoritățile judiciare din Spania, la domiciliul inculpatei M.A.E., au fost găsite notițe scrise, referitoare la controlul exercitat de către aceasta în ceea ce privește activitățile persoanelor vătămate din Poligonul LA CANTUENA, precum și însemnări cu privire la poziția ocupată de către fiecare victimă în acel loc.
În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Dâmbovița.
Facem precizarea că faptele inculpaţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art.66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

Vom reveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.