Acasa > Articole > Presa > De prin presă adunate

De prin presă adunate

Adunate cu grija de a deconspira succint ce gândesc şi ce preocupări au colegii de la celelalte publicaţii, prietene sau neprietene, deopotrivă. Vă asigurăm că nu am plecat cu gânduri ascunse, nici de bine, nici de rău, poate doar cu sinceră admiraţie. Lectură plăcută!

 

  • APROPO de Conferinţa de presă în care preşedintele s-a plâns în stilul caracteristic că „nişte penali” atacă DNA, Ion Spânu, jurnalist la „Cotidianul”, îi atrage atenţia preşedintelui Iohnnis că plângeri împotriva DNA au motive să înainteze doar cei abuzaţi de numita instituţie. De ce s-ar plânge unul care nici nu are habar unde locuieşte abuzatorul? Şi că penalii care îl îngrijorează pe Iohannis nici nu sunt penali în sensul legii. Iohannis a decăzut în ultimul hal.

 

  • IATĂ-L pe viteazul Conte de Saint Germain. Zice pe blogul său, foarte cunoscut printre cei cu obrazul subţire: „Până  când noi, cei 4-5 milioane de „penali”care „asaltăm DNA” (de parcă Kövesi = DNA) nu ne vom arăta forţa şi în stradă, nu vom umple ecranele televiziunilor de ştiri din toată lumea cu numărul nostru impresionant, nu vom avea nicio şansă să fim băgaţi în seamă aici, la noi, în România”. Mulţumim, conte! Ne spuneţi unde ne întâlnim şi vom fi acolo. Promitem!

 

  • MINISTRUL Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că joi, la ora 18.00 va prezenta raportul oficial privind activitatea Laurei Codruţa Kövesi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (Agerpres). Ziarele cu slugi credincioase, ziare.com, şi Hotnews, de câteva zile nu mai publică niciun comentariu politic; aşteaptă ziua de joi; ceva nu le miroase bine.

 

  • „ORICÂT încearcă Iohannis şi Binomul să ignore valurile scandalului, degeaba. Scandalul de la Ploieşti, mai ceva ca republica de la Ploieşti, va intra şi el în istorie. De ce? Pentru că a izbucnit într-un moment în care DNA se credea pe cai mari şi cînd era luată ca model şi prin alte ţări. Şi pentru că Laura Codruţa Kövesi, sprijinită de Binom, de preşedintele Iohannis, de ambasadele ţărilor europene reprezentate la Bucureşti, se afla în culmea gloriei. Unul dintre cei mai rafinaţi oportunişti şi lingăi de putere din ultimii 28 de ani, Gabriel Liiceanu, a lansat chiar ipoteza unei candidaturi la preşedinţia României! Toate argumentele erau în favoarea succesului internaţional al anticorupţiei desfăşurate în România cu o baschetbalistă în fruntea instituţiei, ridicată la rangul de eroină de televiziuni, ziare şi diplomaţii ţărilor europene cu firme nebăgate în seamă de DNA” (Cotidianul, Cornel Nistorescu).

 

  • FLORIN GARDOŞ, fostul jucător al Stelei, revine în Liga 1, la trei ani şi jumătate de la momentul plecării în Anglia. Examenele medicale efectuate au arătat că stă excelent din punct de vedere fizic. Mutarea se face sub formă de împrumut până la vară, cu drept de cumpărare.

 

  • FANII PRAGHEZI au luat cu asalt casele de bilete şi s-au format cozi foarte mari pentru a-l vedea pe românul Nicuşor Stanciu. Acesta le-a răsplătit din plin încrederea. A înscris în primul meci oficial, la primul său şut din minutul 5. Stanciu a fost aplaudat de fani minute bune (Digi sport).

 

  • FRANKFURT a devenit primul oraş german în care nemţii sunt o minoritate, conform datelor publicate de Biroul pentru Probleme Multiculturale al oraşului. Peste jumătate dintre rezidenţii oraşului provin din rândul imigranţilor.

 

  • NEW YORK TIMES deplânge criza civilizaţiei occidentale: „Occidentalii ş-au pierdut încrederea în valorile lor, în istoria lor, în trecutul lor. Noţiunea de civilizaţie occidentală e presupusă a fi reacţionară şi asupritoare. Responsabili pentru acest declin sunt profesorii universitari occidentali, istoricii şi academicienii, care, pur şi simplu, nu mai văd nimic pozitiv în civilizaţia occidentală”. (Lumea Magazin/nr.12/2017).

 

  • MORALA euroatlantică este una a contradicţiilor: permite uciderea copiilor nenăscuţi, prin avort, pentru că ar putea să fie o încălcare a drepturilor omului, dar presupune dreptul de a face omletă din ouă de condor sau vreo tocăniţă din cine ştie ce melc. Transformă sexualitatea, din subiect al moralei, în generator de morală. Concepte ca familie, egalitate, viaţă sunt definite în funcţie de instinctul sexual. Interzice fumatul de tabac, dar e tot mai permisivă cu drogurile. Consideră familia tradiţională ca fiind o exploatare a femeii, dar aplaudă prostituţia ca fiind expresia persoanei de a-şi folosi propriul corp. Condamnă războiul şi face orice să-l prevină, inclusiv războaie. Majoritatea creştinilor preferă, oficial, o morală burgheză, sănătoasă. Sexul a luat locul lui Dumnezeu. (Lumea magazin, nr.2/2018)

 

  • MULŢI oameni, precum Donald Trump, încă mai au îndoieli cu privire la veridicitatea schimbărilor climatice. Schimbările climatice sunt reale. Iată argumentele: creşte temperatura în lume, creşte şi seceta, creşte şi cantitatea de CO2, nivelul mediu al mării creşte cu doi milimetri pe an, cantitatea de gheaţă în scădere. (Adevărul)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.