Acasa > Articole > Editorial > Să te ia naiba, DOMNUL Ciocan!

Să te ia naiba, DOMNUL Ciocan!

Aşa cum ştie foarte multă lume, în presă se fac restructurări. Pe de o parte pentru că “nu mai sînt bani”, pe de alta, pentru că “tendinţa este către presa online”. Pe acest fond Christian Ciocan a întreprins un demers de-a dreptul temerar. Pe 2 octombrie a relansat, în varianta print, revista Poliţia Capitalei. “Nu iau bani din bugetul instituţiei, nu am nevoie de publicitate, deşi, dacă vor fi solicitări, există spaţiu şi pentru acest segment. Ce mi-am propus este să fac din această publicaţie un suport real pentru poliţişti. Un loc unde aceştia pot să arate că nu sînt doar buni profesionişti, ci au şi talent literar. Un loc unde pot să vorbească despre problemele cu care se confruntă, o “tribună” de la care vocea lor să poată ajunge pînă la factorii de decizie şi, de ce nu, un loc în care să-şi poată pune munca în valoare”, a declarat comisarul – şef.
Dar “Poliţia Capitalei” nu este doar o publicaţie unde pot să “se desfăşoare” poliţiştii. Ciocan pune în egală măsură spaţiu de publicare jurnaliştilor şi chiar cetăţenilor care au ceva de spus, fie că e vorba despre critici sau mulţumiri adresate poliţiştilor.
Iar acesta ar putea fi un pas foarte important spre alte schimbări. Primul l-a constituit relansarea în sine a revistei. Dintr-o publicaţie bălţată şi înghesuită, a fost transformată într-una bilunară de înaltă ţinută grafică, după modelul FBI, iar fotografiile sînt realizate profesionist. Dacă se rezolvă şi problema conţinutului, dar, mai ales, a modului de redactare, Ciocan are toate şansele să dea lovitura.

Şi dacă tot ziceam că purtatorul de cuvînt mi-a oferit argumente să-l trimit cu drag la naiba, iată ce mai trebuie adăugat pe listă: e primul purtător de cuvînt care a introdus comunicarea instituţională online; e primul purtător de cuvînt care anunţă instant şi simultan, existenţa unui subiect nou; e primul purtător de cuvînt care a creat condiţii decente de muncă la Biroul de presă al Poliţiei Capitalei; e primul purtător de cuvînt care stă zi şi noapte la dispoziţia jurnaliştilor, telefonic sau la faţa locului; e primul purtător de cuvînt care a făcut un totem al Poliţiei Capitalei şi care a pus “în buricul tîrgului” un ceas ce dă ora exactă, însoţit de un panou în care este prezentat istoricul instituţiei; e primul purtător de cuvînt care intenţionează să aibă o maşină de teren şi un elicopter pentru a faclilita munca de documentare a jurnaliştilor…

Şi, aşa cum se poate vedea, Ciocan ştie chiar şi să ciocănească. www.sentinta.ro deţine exclusivitatea acestor imagini.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.