Acasa > Stire Presa > Gigi Becali – răsplătit de Dumnezeu?

Gigi Becali – răsplătit de Dumnezeu?

S-a născut la mijlcoul secolului XX într-un sat de la marginea Câmpiei Române. Părintele său, Tase, făcuse avere din oierit. După cum dictau vremile, semna zilnic, conștiincios, cu suflet împăcat, condica de pe răbojul cu „iliciți”, gupusculul de români care câștiga peste regulile țintarului vremii – șefi de cârciumi, gesitonari, oieri. Om vrednic, cu frica lui Dumnezeu și talentulde a ști cui, cum, cât să dea și cât să ia de la fiecare. Fiul i-a urmat vocația. Dumnezeul din Cer, după propria-i declarație, tatăl lui prin destin, a avut grijă să-i hărăzească un coreligionar, pe Cătălin Tolontan, custodele expoziției de fotografii din Gazeta sporturilor, cu Gigi Becali în toate ipostazele pământului, zi de zi, în frontul principal al ziarului, spre folosul comun. Legătura care-i așeza pe unul alături de  celălalt era aceea dintre zorile și asfințitul tranziției spre capitalism, de la rău la mai rău. Îi deosebea doar realitatea că Gigel era sincer încredințat că tot ce întreprindea era poruncă de SUS, de la Tatăl. A intervenit telefonic în emisiunea „Acces direct”, de la Antena 1, unde văzuse prezentat cazul unei fetiţe foarte grav bolnave. A sunat şi i-a transmis moderatoarei Simona Gherghe: „Nu vreau să spun că dau doar 2.000 sau 3.000 de euro, ca să contribui la strângerea sumei necesare. Eu plătesc tot costul operaţiilor, 24.000 de euro, vreau doar să vii tu, personal, să-mi aduci factura!”

Cu doar 24.000 de euro  a pătruns în casele a milioane de români, cu chipul Maicii Tereza și al apostolilor lui Iisus Hristos, a urcat pe locul 13, printre cei „mai mari români ai timpului”, conform unui sondaj de presă. Niciun alt apostol al lui Iisus nu mai obținuse fulger paroxismul în afaceri.

Ajuns deputat în Parlamentul European şi-a notat în CV-ul afişat pe site-ul oficial al instituţiei toate donaţiile importante pe care le-a făcut. Susţine că a donat, în total, aproape 30 de milioane de euro şi se autocaracterizează ca fiind „cel mai recunoscut creştin al României”:

– construirea a 320 de case pentru sinistraţii din localităţile Vadu Roşca, Arbore, Bucovina şi Rast: 10 milioane de euro;

– donaţii pentru Patriarhia Română, Muntele Athos, mănăstiri şi alte lăcaşuri de cult: 15 milioane de euro şi 2,3 milioane de dolari;

– sprijin financiar pentru persoanele cu handicap: 2 milioane de euro;

– donaţie UNICEF: 250.000 de euro.

 

Fiecare milostenie, cu păcate și subterfugii nu neapărat ortodoxe. Dar care îi permit să afirme. „Prima dată şi prima dată vreau să împlinesc dreptatea Domnului, să mă împac cu toţi oamenii pe care i-am supărat şi să mă ierte toţi, jurnalişti pe care i-am jignit, din viaţa publică politicieni, judecători, procurori, orice om pe care eu l-am supărat cu cel mai mic lucru. Eu nu mai pot să doresc răul la cineva, pentru că eu la rugăciune mă rog şi pentru duşmani. Atunci ar însemna că-l mint pe Dumnezeu. Omul are în adâncul sufletului o mică răutate, încerc să-mi înving şi răutatea aia, pentru că sunt unele persoane care mi-au făcut rău, dar eu le cer iertare şi la ăia care mi-au făcut rău, dacă eu am greşit cu ceva”.

Când subsemnatul am vrut să aflu din gura Domnului care este dreptatea pe care Gigi jură că o va împlini, am citit:

Luați aminte ca faptele dreptății voastre să nu le faceți înaintea oamenilor ca să fiți văzuți de ei; altfel nu veți avea plată de la tatăl vostru Cel din ceruri.

Deci, când faci milostenie, nu trâmbița înaintea ta, cum fac fățarnicii în sinagogi și pe ulițe, ca să fie slăviți de oameni; adevărat grăiesc vouă: și-au luat plata lor.

Tu, însă, când faci milostenie, să nu știe stânga ta ce face dreapta ta.

Ca milostenia ta să fie într-ascuns și Tatăl tău, care vede în ascuns, îți va răsplăti ție.

Iar când vă rugați, nu fiți ca fățarnicii cărora le place, prin sinagogi și prin colțurile ulițelor, stând în picioare, să se roage, ca să se arate oamenilor; adevărat grăiesc vouă: și-au luat plata lor.

Tu, însă, când te rogi, intră în cămara ta și, închizând ușa, roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns, și Tatăl tău, care vede în ascuns, îți va răsplăti ție”.

Și iată-l pe „al 13-lea mare român, cel mai recunoscut creștin”, stând în picioare, arătându-se oamenilor, zecilor de mii, milioanelor din fața televizoarelor, miilor de cititori ai Gazetei sporturilor lui Tolontan, declarând: „Nu echipa FCSB a învins la Split, pe Haiduk, ci Dumnezu care mă iubește pe mine a învins, fiindcă și eu îl iubesc pe el!”

Măscărici? Trișor? Fariseu? Arierat mintal? Schizofrenic? Nebun? … Ori altceva?

Merge treaba? Merge! În țara ca un ospiciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.