Acasa > Articole > Politic > Timmermans – coşmar sau comedie?

Timmermans – coşmar sau comedie?

Aşadar, spectacolul începe la „Claca procurorilor” din CSM. Şase târâie-brâu, aduşi acolo pe reţeta Maonica Macovei, au la dispoziţie cinci volume de argumente ale doamnei Kövesi pentru a-i dovedi nevinovaţia. Cei şase angajaţi pe agenda Macovei nu aşteaptă, nici măcar de ochii lumii, să treacă un timp rezonabil pentru a da de înţeles că au parcurs măcar pe diagonală argumentele făpturii construite în culise.

Decid că doamna este nevinovată.

Urmează şedinţa veselă, de dare de seamă a DNA, cu procurorul general în chip de debil mintal netratat, la festivalul unde şef de orchestră este preşedintele României.

Avem deci o marionetă, fardată în culise în Ioana d-Arc, o secţie de procurori a CSM, gen  Divertis, cu întrebări şi răspunsuri care să stârnească hazul, o adunare cu aplauze cunoscute dintr-un film vechi, Ceuşescu – PCR. Şi, ca şi cum tortul n-avea moţ, iată-l şi pe Timmermans în rol de Robert Turcescu: „Vă rog domnule Băsescu, să ne spuneţi dacă aţi lovit copilul”. Şi pe Traian Băsescu jurând că nici cu piciorul n-a dat, nici cu ştreangul, nici cu cotul.

Scenografie perfectă: un aşa-zis jurnalist de la Pro tv întreabă: „Domnule Timmermans, aţi aflat de cererea de revocare a doamnei Kövesi înaintată de domnul ministrul al Justiţiei. Ce părere aveţi?” Şi trimisul Porţii de la Bruxelles răspunde: „Într-un stat de drept, cuvântul decisiv revine magistraţilor”, respectiv celor şase slugi ai Bruxelles-ului. Cortina…

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.