Procurorul Horațiu Radu (foto) a fost numit secretar general al Ministerului Justiției, pentru o perioadă de șase luni, la propunerea ministrului Stelian Ion, potrivit unei decizii semnate de premierul Florin Cîțu și publicată vineri în Monitorul Oficial.

Din postura de Agent Guvernamental al României la CEDO, Horațiu Radu a tergiversat și blocat cu stăruință lupta Asociației 21 Decembrie 1989 de a obține un verdict esențial în legătură cu Revoluția Română și anume încadrarea juridică a evenimentelor sângeroase de atunci la fapte contra umanității.

Încadrarea evenimentelor din Decembrie 1989 la crime contra umanității a adus cu sine imprescriptibilitatea faptelor, dar drumul Asociației 21 Decembrie 1989, condusă de Doru Mărieș, a fost mai mult decât dificil din pricina Agentului Guvernamental al României la CEDO, Horațiu Radu, care a ținut ascuns la sertar Dosarul Revoluției, scrie Podul, citat de Flux24.

Horațiu Radu ajunsese să-l mintă chiar și pe superiorul său ierarhic, ministrul de Externe Cristian Diaconescu, în ceea ce privește furnizarea documentelor către CEDO, în timp ce el ținea Dosarul Revoluției la sertar.

La presiunile lui Doru Mărieș, care avea în posesie un document CEDO conform căruia Horațiu Radu nu a trimis documentele necesare pe care i le ceruse forul european, deși el pretindea că a făcut-o, acesta a recunoscut cu greu cum stătea de fapt situația într-o întâlnire la care a participat și Cristian Diaconescu, ministru de Externe la acea vreme, mai susține sursa citată, informează EVZ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.