Acasa > Articole > Politic > Alinarea domniței Merkel

Alinarea domniței Merkel

Împărăteasa Germaniei, doamna Angela Merkel, s-a cam săturat de supușii care au trecut de la pâine la cozonac. Cu ciudă de cap de familie a observat cum semenele își schimbă firea din te miri ce: un aspirator silențios, un mop rotund în locul celui lunguieț… Cum o poșetă Vuitton le modifică mersul pe stradă, par mai doamne… Cum rar mai găsești un bărbat care să-ți repare priza cu săbuință… Și  cum fiecare din aceste detalii duc treptat și de neoprit la scăderea autorității comenzilor ei. N-o mai ascultă nimeni, sau, pentru a se face auzită, o costă agasant de mult.

Socoteli bine făcute au condus-o la o nevoie cam de un milion de imigranți pentru a stinge, sau măcar potoli, dezinvoltura necuviincioasă a credincioșilor de până atunci.

Ce n-a putut controla madam Merkel a fost calitatea doritorilor de spălat vasele murdare. N-au venit sărmanii. Aceștia se desțelenesc anevoie din pământurile lor, oricât de sărăcite. Rămân credincioși sorții din naștere. S-au înmulțit potlogarii.

Frankfurt, dintr-un oraș nemțesc sută la sută, s-a transformat într-o așezare doar 35 la sută germană. Te-ai răsti la nou-veniți, dar pe ce limbă?

Au renăscut legendele, s-a îmbogățit folclorul. Au apărut clarvăzătoarele, vorbitoarele cu Dumnezeu, gigolo alături de băutorii de bere, borfașii mărunți dar insistenți, inventatorii de matrapazlâcuri cum n-au visat teutonii în viața lor…

Buni de alungat, dar încotro?

Și parcă niciodată n-a fost mai multă nevoie de niște periferii ca România. Puține țări îi mai seamănă: carne de tun, coșuri de gunoi, bogății naturale, slugi în oficiile statului de drept. Și nicio pretenție. Și ceilalți, cei din solul veșniciei, autopersiflându-ne prețios Românica, canonizându-ne la moaștele Sfintei Parascheva,  trăind ca refugiați la noi acasă. Ne regăsim tot mai rar în ceva al nostru. Și Piața Victoriei cu 140.000 de agenți ai schimbării, plătiți de SUA. Și ambasadori din Europa la hramul cu pomeni, și Junker și Timmermans, și Kövesi, și un mercenar neamț pe nume Werner Iohannis…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.