Am trăit şi am văzut multă violenţă de-a lungul anilor. Dar bătaia pe care a primit-o un bărbat de 66 de ani, din Braşov, de la doi tineri (mai curînd copii), mi-a stors rîuri de lacrimi.

Aş fi vrut să spun: cît de fiară poţi să fii? Dar ar fi însemnat să jignesc orice fiară. Nici nu ştiu cum să-i numesc pe acei băieţi care au bătut cu atîta cruzime un om neputincios.

Am aflat, între timp, că victima şi-a revenit. Adică a ieşit din comă. Cu ce sechele va rămîne după o bătaie atît de cruntă numai Dumnezeu ştie.

De ce l-au bătut? Sexagenarul spune că ar fi lucrat pentru unul dintre bătăuşi şi i-a cerut banii pentru munca prestată. Bani cu care urma să îşi ajute fiul bolnav. Dar nu asta mi se pare cel mai important. Contează, spun eu, FELUL în care bestiile s-au dezlănţuit; deşi omul era demult căzut la pămînt, unul dintre ei, aşa cum se vede din imagini, a continuat să-i care picioare. Şi nu la întîmplare. Doar în cap şi peste faţă…

Cum poţi să pedepseşti astfel de indivizi? Cum poţi să-i faci să simtă şi ei aceleaşi suferinţe pe care le-a îndurat, le îndură şi – cine ştie cîtă vreme? – le va mai îndura bărbatul pe care l-au nenorocit?

Clipul video aici:https://www.facebook.com/iubescromaniaoficial/videos/1492545027534360/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.