Tot vad prin lista mea indemnuri la #boicot in ceea ce priveste mondialul DE FOTBAL. Motivul este acelasi, spus in diverse forme: in Qatar, tara gazda a mondialului, nu este democratie.

Sunt discriminati homosexualii, muncitorii care au lucrat la arene au fost tratati ca niste sclavi, iar femeile au drepturi putine spre deloc. Noi, oameni democratici si toleranti, ar trebui sa NU toleram asa ceva. Sa nu legitimam un asemenea campionat.

Pana sa inceapa mondialul de fotbal (duminica se va petrece acest lucru) a avut loc un alt eveniment, care inca NU s-a terminat: campionatul EUROPEAN de handbal. A fost organizat de 3 tari din fosta Yougoslavie: Slovenia, Macedonia de Nord si Muntenegru. Toate 3 sunt membre NATO, una dintre ele, Slovenia, fiind si membra UE.

Din pacate, NIMENI nu a indemnat la boicot in ceea ce priveste acest campionat EUROPEAN. Femeile, homosexualii si muncitorii au drepturi in aceste tari, sunt tari europene, au aderat la valorile democratiei.

CU TOATE ASTEA, s-a intamplat ceva peste care multi, APROAPE TOATA LUMEA (sunt cateva exceptii), au trecut cu vederea: NU AU FOST LASATI sa participe SPORTIVELE NEVACCINATE IMPOTRIVA COVID19! Da, exact asa!

Acum, pentru ca eu sunt defect si, nu-i asa, “putinist”, “conspirationist”, “trumpist” si “antidemocratic”, mie a doua chestie mi se pare mai grava decat prima. Altfel spus, ar fi mai multe motive de boicotat EUROPEANUL de handbal decat MONDIALUL de fotbal. Care-s motivele? Pai, dupa mine, 2 + 1, acel al treilea fiind cel mai important:

  1. Tarile acestea sunt europene, sunt membre in 2 organizatii din care facem si noi parte. Deci lipsa de democratie din aceste tari ne afecteaza mai mult. De la ele avem ori ar trebui sa avem pretentii mai mari.
  2. La aceasta competitie, nationala noastra a participat si chiar s-a calificat in grupa principala.

Acum vine motivul important, principal, FUNDAMENTAL: la mondialul de handbal decizia POLITICA a alterat grav competitia.

In Qatar absenta democratiei nu altereaza intrecerea sportiva. Daca un fotbalist este gay, el este lasat sa joace.

Eu, ca telespectator, vreau sa ma uit la Brazilia – Germania ori la Spania – Argentina, FARA sa ma intereseze UNDE se joaca. Deciziile politice nu au alterat, in acest caz, competitia.

La handbal DA! Nationala Romaniei nu s-a calificat in semifinale, dar a avut 7 posibile jucatoare care NU au fost incluse in lot pentru ca nu erau vaccinate. Poate am fi obtinut rezultate mai proaste decat am obtinut, dar poate ne calificam cu ele. Nu stie nimeni.

Problema este, de fapt, ca multi sunt toleranti ipocriti. Ei sustin drepturile lgbtq, sustin drepturile femeilor, ale muncitorilor, insa in acelasi timp NU sustin dreptul elementar de a alege procedurile medicale pe care sa le faci si, in plus, NU sunt toleranti cu INTOLERANTII.

Cel mai amuzant este, insa, altceva: cele mai vehemente voci au venit de la niste persoane care ORICUM nu s-ar fi uitat la campionatul mondial de fotbal. Cu precadere de la femei, evident. Unele dintre ele CHIAR RECUNOSC ca nu se uita la fotbal, caci postarile lor sunt de genul: ORICUM nu ma uit la fotbal, dar la acest campionat mondial nu m-as uita din principiu…

Stiu, am scris prea mult, dar asta fac eu cand sunt enervat. Si da, iar m-am enervat!

#WorldCup2022

N.R. Emil Călinescu explică detaliat, pe politicalinescu.ro de ce nu va boicota acest Campionat Mondial de Fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.