joi, septembrie 23, 2021
Acasa > Articole > Presa > Ce ascund membrii Guvernului

Ce ascund membrii Guvernului

Mai mulţi miniştri apar și acum pe siteul Guvernului fără CV și fără declarații de avere și interese, după aproape o lună de la depunerea jurământului de învestitură în funcţie (23 decembrie 2020).

Şapte miniştri din guvernul Cîţu nu şi-au publicat nici declaraţia de avere, nici declaraţia de interese. Dintre cei 21, câţi sunt în guvernul Cîţu, doar 5 au publicat toate documentele pe gov.ro.

Ceilalţi au publicat fie doar cv-ul, fie doar declaraţiile de avere şi de interese. În acest context, este greu să ingnori următoarea întrebare: oare ce informaţii ascund?

Cîţu a rămas dator cu un CV. Are declarațiile de avere și interese

Florin Vasile Cîţu şi-a depus doar declaraţia de avere şi declaraţia de interese. Viceprim-ministrul Ilie Dan Barna a fost mai misterios şi nu a postat nici cv, nici declaraţiile referitoare la avere şi interese.

Viceprim-ministrul Hunor Kelemen l-a copiat pe Cîţu şi a postat doar declaraţia de avere şi declaraţia de interese. Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, s-a inspirat de la Barna şi nu a publicat nicio informaţie pe gov.ro.

Un alt mare misterios din guvernul Cîţu este ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode; nimic şi din partea lui. Prima dovadă de profesionalism, o calitate pentru care este arhicunoscut, a venit de la Bogdan Lucian Aurescu.

Aurescu, printre puținii care au și CV, și declarații de avere și interese

Ministrul Afacerilor Externe a postat şi cv-ul, şi declaraţia de avere, dar şi pe cea de interese. Ministrul Justiţiei, Stelian Cristian Ion, s-a mulţumit să posteze doar declaraţiile de avere şi interese.

La fel a făcut şi ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ionel Ciucă. Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului Claudiu Iulius Gavril Năsui, l-a copiat pe Aurescu.

La fel cum a procedat ministrul MAE, şi cel al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a postat cv-ul, declaraţia de avere şi pe cea de interese.

La rândul său, ministrul Energiei, Virgil Daniel Popescu, este al 3-lea membru din guvernul Cîţu care a depus toate documentele.

Miniştri fără CV și declarații de avere și interese

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă ţine mult la intimitatea legată de avere şi de interese. Astfel, el a postat doar cv-ul pe site-ul oficial al Guvernului României.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, este un alt dezinteresat complet când vine vorba despre cele 3 documente menţionate. Astfel, Nechita Adrian Oros are doar funcţia şi poza trecute pe gov.ro.

Lui Barna Tanczos, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, nu i se poate reproşa nimic. El a urcat cele 3 documente. Colegul său din UDMR, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Attila-Zoltán Cseke, a postat doar declaraţiile.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, n-are secrete

Încă un ministru foarte discret este Cristian Ghinea. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene n-a postat niciunul dintre documentele menţionate.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre Raluca Turcan, Ministrul Muncii și Protecției Sociale. Ea şi-a făcut temele şi a postat atât cv-ul, cât şi cele două declaraţii, de avere şi de interese.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a postat doar cv-ul. Probabil a considerat că românii nu sunt prea interesaţi de averea şi interesele pe care le are.

Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a postat doar declaraţiile de avere şi de interese. O jenă sau cine ştie ce alt motiv l-au împiedicat pentru moment să-şi publice şi cv-ul…

Ce ascund acești miniştri în CV sau declarațiile de avere și interese

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării Ciprian Sergiu Teleman, a decis că nu este cazul să publice nimic despre trecutul, prezentul şi viitorul său.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, şi-a publicat doar declaraţiile de avere şi de interese. Ministrul Tineretului și Sportului, Carol Eduard Novak, a considerat probabil că activitatea de sportiv vorbeşte de la sine despre el.

Astfel, Novak nu a postat niciunul dintre documentele menţionate pe site-ul oficial al Guvernului României.

Sursa: EVZ

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.