Acasa > Articole > Doza De Realitate > Crăciun/Mîncați și beți ca apucații! Ambulanța vă salvează

Crăciun/Mîncați și beți ca apucații! Ambulanța vă salvează

Peste 1.000 de persoane din Capitală/Ilfov au solicitat ajutorul ambulanței în ultimile 24 de ore, care au acuzat probleme digestive sau au consumat prea mult alcool. Dintre acestea, 726 au fost urgențe cod roșu, iar 13 persoane au încercat să se sinucidă.

„În ultimile 24 de ore, 1.098 de persoane au avut nevoie de ambulanța București-Ilfov. Dintre acestea, 726 de persoane au prezentat urgențe de cod roșu, respectiv cazuri foarte grave și urgențe de cod galben. Dintre persoanele care au prezentat urgențe, 49 de persoane se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanță. S-a solicitat ambulanța pentru toate motivele de solicitare, ca în orice zi a anului”, a declarat Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanța București-Ilfov.

De remarcat în această perioadă au fost problemele digestive – 179 de persoane au acuzat astfel de probleme în ultimile 24 de ore.

„Au fost și 20 de persoane care au consumat mai mult alcool și au avut nevoie de ambulanță. Au fost și 13 persoane cu tentative de suicid – din fericire, niciun caz nu s-a finalizat tragic”, a mai spus sursa citată.

Pentru a evita situațiile neplăcute, medicul Alis Grasu precizează că, în continuare, trebuie moderație și cumpătare în jurul mesei de sărbători.

„Când ne referim la cumpătare, nu ne referim, doar la mâncare, ci și la consumul de băuturi alcoolice. Va trebui să avem multă grijă. În ceea ce privește preparatele, va trebui să ținem cont de fpatul că o treime din farfuria felului principal trebuie să fie carne, iar restul să fie legume sau salată”, a mai spus aceasta.

Și salvamontiștii au avut de lucru

Salvamontiștii au intervenit în prima zi de Crăciun la 24 de accidente, cele mai multe dintre acestea fiind înregistrate în Sinaia și Predeal.

Prima zi de Crăciun a fost plină de activitate pentru salvamontiștii din țară, care au intervenit la 24 de evenimente.

Cele mai multe intervenții le-au avut salvamontiștii din Sinaia și Predeal, care au înregistrat cinci, respectiv patru apeluri. Câte trei apeluri au avut salvatorii din Gorj, Lupeni și Brașov, iar două apeluri s-au înregistrat la Salvamont Azuga.

„S-au mai primit și 6 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre zona montană”, au anunțat reprezentanții Salvamont România.

Aceștia au precizat că în această perioadă de vârf de sezon turistic de iarnă, peste 400 de salvamontiști se află, zilnic, la datorie, în circa 100 de baze și posturi Salvamont din zonele turistice montane.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.