Acasa > Articole > Campanie > Eminent avocat salvat de la moarte în sala de judecată. Cruzime și exces de zel: instanța l-a amendat

Eminent avocat salvat de la moarte în sala de judecată. Cruzime și exces de zel: instanța l-a amendat

O judecătoare de la Tribunalul Iași a dat dovadă de lipsă de omenie, dacă nu chiar de cruzime, în urmă cu câteva zile, la ultimul termen de judecată pentru dosarul magnatului Gruia Stoica. *  În timpul procesului, unui avocat din oficiu i s-a făcut rău și a anunțat-o pe judecătoare, dar aceasta a refuzat să-i permită să părăsească sala și l-a ținut câteva ore, până când a leșinat. * „Consider că mi-a pus viața în pericol de o manieră brutală, lipsită de respect  și de omenie față de ființa umană, fiind pus într-o situație în care era să-mi pierd viața”, a spus avocatul în plângerile pe care le-a înaintat către instituțiile statului.

Un avocat ieșean a fost la un pas să-și piardă viața, săptămâna trecută, din cauza unei judecătoare, motiv pentru care magistratul se va alege cu o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii, iar victima nu exclude și formularea unei plângeri penale pentru abuz în serviciu. Totul a plecat de la un incident petrecut în ziua de 25 februarie, la Tribunal, în timpul ultimului termen de judecată din dosarul în care magnatul Gruia Stoica a fost trimis în judecată pentru constituirea unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală. La acest proces a fost chemat să participe ca apărător din oficiu pentru Vasile Didilă, fratele lui Gruia Stoica, și avocatul G.P, care nu vrea să-ii dezvăluie, deocamdată, adevărata identitate. Însă, la ultimul termen s-a prezentat apărătorul ales al lui Didilă și, prin urmare, nu mai era necesară și prezența avocatului G.P, apărător din oficiu. Ședința, condusă de judecătoarea Georgiana Ștefan, a început la ora 14.00. La ora 16.30, avocatul G.P., care suferă de diabet, s-a dus la microfon și a rugat-o pe judecătoare să-i permită să părăsească sala deoarece se simțea foarte rău.

„Stai jos, te amendez!”

Judecătoarea a refuzat să-i permită să plece și, mai mult decât atât, l-a și amendat cu 5.000 lei. „Am rugat-o pe doamna judecător Ștefan Georgiana, în jurul orei 16.30, să mă lase să părăsesc sala, din motive de sănătate, arătându-i că îmi este foarte rău, în condițiile în care asistența juridică a tuturor inculpaților era asigurată de avocati aleși și eu eram din oficiu. Pentru  inculpatul meu asistența juridică era asigurată de Marius Striblea. Deși am făcut această solicitare în mod cu totul politicos, doamna judecător Ștefan Georgiana a răspuns de genul: <<Stai jos! Îți dau amendă!>> Și chiar mi-a dat o amendă judiciară de 5.000 de lei”, a arătat avocatul ieșean, în sesizarea înregistrată cu numărul 351 din data de 28 februarie 2020, la Baroul Iași.

În acest mod, avocatul ieșean solicită ajutorul colegilor săi să formuleze o sesizare împotriva judecătoarei la Inspecția Judiciară și nu exclude nici o plângere penală pentru abuz în serviciu. „Consider că mi-a pus viața în pericol. Această judecătoare era să mă omoare. Mă aflam într-o criză de diabet, iar această judecătoare nu a vrut să înțeleagă și a dat dovadă de cruzime”, a spus avocatul ieșean.

L-a ținut până când a leșinat

După ce s-a încheiat pledoaria unuia dintre apărători, avocatul ieșean, în vârstă de 70 de ani, a rugat-o, din nou, pe judecătoare să-i permită să părăsească sala, dar aceasta a refuzat încă o dată. În cele din urmă, la 18.30, avocatul a leșinat. A avut noroc că înainte să-și piardă cunoștința a luat legătura cu fiul său, care este medic. Situația gravă în care se afla avocatul a fost sesizată și de jandarmul de serviciu, Iulia Popescu. Fiul avocatului a ajuns în scurt timp la tribunal și a intrat în sala de judecată de unde și-a scos tatăl pentru a-i oferi îngrijirile medicale de care avea nevoie. Văzând starea în care se afla avocatul, judecătoarea nu a mai obiectat. Pe holul tribunalului, fiul reușit să-i acorde avocatului îngrijirile medicale necesare pentru a-i salva viața. „Treaba asta nu trebuie să rămână așa, pentru că am fost foarte aproape să-mi pierd viața. I-am rugat pe colegii mei de la Barou să mă sprijine să sesizăm Inspecția Judiciară, Consiliul Superior al Magistraturii, conducerea Tribunalului și a Curții de Apel”, a mai spus avocatul ieșean.

Sursa: dezvaluirea.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.