miercuri, mai 12, 2021
Acasa > Unde-i lege... > Gabriel Oprea are, iar, probleme cu Justiţia

Gabriel Oprea are, iar, probleme cu Justiţia

Înalta Curte de Casţie şi Justiţie a decis, pe 14 martie 2018, anchetarea lui Gabriel Oprea pentru săvîrşirea  infracţiunilor de abuz în serviciu, instigare la fals intelectual şi instigare la abuz în serviciu, ca urmare a plîngerii penale înaintate de către fostul secretar general adjunct în MAI, comisarul şef Mihai Şova.

La începutul lui 2015, Şova şi Ingrid Mocanu Popa, consiliera lui Gabriel Oprea – la acea vreme ministru de Interne – au fost eliberaţi din funcţii şi daţi pe mîna procurorilor DNA sub acuzaţia că ar fi sustras documente clasificate pe care secretarul le-ar fi folosit în interes personal.

După trei ani de anchetă, timp în care dosarul a fost transferat la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului General, Şova l-a acuzat pe Gabriel Oprea că i-a înscenat toate acuzaţiile. Drept urmare, astăzi instanţa supremă a decis că „Admite plângerea formulată de petentul Şova Mihai împotriva ordonanţei nr. 539/P/2016” prin care procurorii au clasat dosarul şi cere refacerea urmăririi penale aşa cum scrie la carte, judecătorii dînd şi indicaţii precise în acest sens.

Abia după această etapă se va decide dacă Oprea va fi judecat şi pentru asta. Deocamdată el are pe umeri o responsabilitate mult mai mare: moartea poliţistului Bogdan Gigină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.