Acasa > Unde-i lege... > Kövesi e paralelă cu legea

Kövesi e paralelă cu legea

Fosta șefă a DNA a atact la CEDO decizia prin care a fost revocată din această funcție, ca urmare a unei hotărîri date de Curtea Constituțională a României (CCR), la solicitarea ministrului de Justiție.

În plîngerea depusă în nume personal la CEDO, în decembrie 2018, Kövesi arată că instanţa constituţională a hotărît revocarea sa, dar că nu a fost citată, nici n-a avut posibilitatea de a se apăra.

Ce „nu știe” ilustra procuroare este faptul că în fața judecătorilor CCR nu ajung oameni, ci excepții, obiecţii sau conflicte juridice constituţionale.

Decizia Curţii Constituţionale, care a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi Preşedinte, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi, şi a stabilit că preşedintele urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, a fost publicată în 7 iunie în Monitorul Oficial.

Știrea că Laura Codruța Kövesi s-a adresat CEDO nu a trecut neobservată, dar cea mai pertinentă „analiză” a acestui fapt o face fostul ministru al Apărării, actual europarlamentar, Ioan Mircea Pașcu: ˂˂Asta e buna: LCK a atacat la CEDO decizia CCR in urma căreia a fost schimbată din funcție, susținând ca i s-au încălcat drepturile, ea care și-a bătut joc constant de drepturile victimelor sale!? Să vrea (LCK – n.a.) “internaționalizarea” cazului ei, in speranta de a prinde un post de “procuror european”, chiar dacă autoritățile din Romania nu o vor nominaliza (dacă nu ajunge cumva înapoi la putere cine a nominalizat-o la pachet cu Nitu) … Spera oare așa sa o numească direct Bruxelles-ul, peste capul Bucureștiului?˃˃

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.