Acasa > Informaţiile zilei > Transportatorii est-europeni protestează la Bruxelles

Transportatorii est-europeni protestează la Bruxelles

Cel puțin 600 de persoane și zece camioane vor participa, pe 10 ianuarie 2019, la un protest organizat în fața Parlamentului European din Bruxelles. Manifestația se va desfășura între orele 8.00 și 13.00, iar participanții vor fi din România, Bulgaria, Polonia și Ungaria. Aceștia sînt nemulțumiți de adoptarea Pachetului de Mobilitate 1, care urmează să fie votat mîine în Comisia de Transport și Turism a Parlamentului European.

Principalele modificări aduse de Pachetul de Mobilitate 1, așa cum rezultă și din scrisoarea pe care Federația Operatorilor de Transport din România (FORT) a înaintat-o reprezentanților români în Parlamentul European (vezi documentul atașat), sînt de natură să perturbe grav activitatea transportatorilor și să le aducă pierderi financiare imense. În plus, aceste măsuri sînt considerate discriminatorii, deoarece se aplică numai transportatorilor est-europeni.

În contextul celor prezentate, FORT solicită reprezentanților României la UE ca în cadrul Comisiei de Transport și Turism a Parlamentului European (TRAN), în data de 10 ianuarie 2019, când se supune la vot Pachetul de Mobilitate 1, să respingă ferm propunerile abuzive.

De asemnea, FORT face apel la toți operatorii români de transport oprirea activității pe durata protestului în semn de solidaritate cu cei care se vor afla la Bruxelles, în fața Parlamentului European.

Adresapachetmobilitate1 (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.