Acasa > Informaţiile zilei > MODIFICĂRI IMPORTANTE la Academia de Poliţie. HOTĂRÂRE DE GUVERN

MODIFICĂRI IMPORTANTE la Academia de Poliţie. HOTĂRÂRE DE GUVERN

Modificări importante la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. Printr-o hotărâre de guvern, semnată de premierul Viorica Dăncilă şi de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, agenţii de poliţie, maiştrii militari şi subofiţerii se pot înscrie la concursuri de admitere pentru cursuri fără frecvenţă.

Prin documentul publicat în Monitorul Oficial de marţi se modifică articolul 20 din Hotărârea Guvernului nr. 294/2007 privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. În cuprinsul articolului modificat se arată: „Pentru motivarea profesională, agenţii de poliţie/maiştrii militari/subofiţerii care îndeplinesc condiţiile şi criteriile specifice de recrutare stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne se pot înscrie la concursul de admitere în Academie, la programe de studii universitare de licenţă acreditate/autorizate la forma de învăţământ cu frecvenţă redusă, pe locuri alocate prin cifrele de şcolarizare distinct faţă de cele destinate candidaţilor pentru forma de învăţământ cu frecvenţă. Selecţia candidaţilor se realizează în conformitate cu criteriile de selecţie stabilite de MAI şi pe baza metodologiei prevăzute la art. 14 alin. (1)”. De asemenea, la alineatul 2 din acelaşi articol se precizează  că „numărul locurilor pentru forma de învăţământ cu frecvenţă redusă se stabileşte între 10% şi numărul maxim de locuri alocat pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, cu încadrarea în capacitatea de şcolarizare stabilită de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior”.

Important pentru agenţii de poliţie, maiştrii militari şi subofiţeri este că „la absolvirea Academiei, studenţii care promovează examenul de licenţă primesc primul grad de ofiţer odată cu promoţia care finalizează studiile la forma de învăţământ cu frecvenţă”, aşa cum…

Citiţi continuarea pe http://evz.ro/modificari-importante-la-academia-de-politie-hotarare-de-guvern.html

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.