Acasa > Articole > Editorial > Ne sinucidem cu ajutor american

Ne sinucidem cu ajutor american

Doamna Miruna Munteanu, prima doamnă a jurnalisticii româneşti, ne-a adus pe TVR 1 primii mari specialişti în securitate naţională. Nu-i cunosc şi nici nu vreau să mai aud de ei. Nişte personalităţi jalnice!

Şi un copil de şcoală primară ştie că a te feri de război înseamnă a te îndepărta de el. Aceea ar fi zona de securitate maximă, cât mai departe de front. Specialiştii doamnei Miruna Munteanu, docţi şi gravi, voiau să ne convingă că zona de securitate a României ne-a fost dăruită de americani prin scutul de la Deveselu şi de promisiunea de a avea în ţară baze armate americane. Adică intrând de bună voie în prima linie a frontului. Încercau să ne convingă de faptul că dacă ruşii vor trimite în România apărată de scutul Deveselu zece bombe atomice, americanii ne vor apăra trimiţând şi ei asupra Rusiei, de la Washington, douăzeci de bombe atomice. Că baza de la Deveselu şi celelalte baze militare americane din România, nu securitatea Americii o asigură, ci pe aceea a copiilor de la Deveselu.

Domnul Biden ne-a jignit cu aerul de misionar venit să convertească la civilizaţia occidentală pe nişte coborâţi ieri din pom; niciodată, niciun alt ocupant nu ne-a tratat de maniera asta ruşinoasă, niciodată umilinţa românului n-a fost mai mare, şi n-a fost patriot român la masa cu invitaţi ai doamnei Miruna Munteanu care să se ridice şi să spună ca Avram Iancu în Dieta de la Sibiu: „Continuaţi-vă pălăvrăgeala penibilă, eu plec în munţi, unde îmi este locul”.

Şi totuşi, nu suntem un neam de slugi, cum s-ar putea crede, suntem un neam condus cu suflet de slugă, de specialişti fără şira spinării, de jurnalişti obtuzi când nu sunt agitatori paranoici, de politicieni ca jegul Valer Marian. Unde sunt aşa-zişii patrioţi din stânga socialistă? Intelectualii din societatea civilă? Guralivii de pe Faceboock? Unde sunt românii în general? Nici măcar unul ca acel comunist atât de hulit, care a zis că înainte de a fi comunist este român; unde este liberalul Crin (oribil!) Antonescu să zică, înainte de a fi occidental sunt român? Înainte de a mă apleca în faţa Americii, mă plec smerit în faţa demnităţii poporului meu! Unde este primul ministru care să răspundă ţarului american în felul în care a făcut-o primul ministru Brătianu în faţa ţarului rus, da, maiestate, veţi trece spre Bulgaria fără încuviinţarea noastră, dar numai peste cadavrul poporului român? Unde sunt nu românii, nu intelectualii, nu patrioţii, unde sunt bărbaţii acestui neam? Unde? Şi dacă acest unde nu se arată în niciun fel, să admitem că trăim în rahat.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.