duminică, septembrie 19, 2021
Acasa > Unde-i lege... > Nici o zi fără droguri/ Azi – Pitești

Nici o zi fără droguri/ Azi – Pitești

La data de 11.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că inculpatul a desfășurat activități de comercializare de droguri de risc și mare risc către consumatori de pe raza municipiului București.

La data de 11.02.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Pitești au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului, în timp ce acesta încerca sa comercializeze o cantitate de amfetamină.

Ulterior, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Pitești au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare, pe raza județului Ilfov și a municipiului București, în urma cărora au fost ridicate 850 de grame de amfetamină, 200 de grame de cannabis, aproximativ 1.000 de grame de ciuperci halucinogene, 15 comprimate de ecstasy, 5 timbre LSD, 5 grame de hașiș, 60 de grame de ketamină, 150 de grame de substanță pulverulentă/cristalină, 15 kituri destinate creşterii ciupercilor halucinogene, 2 deshidratoare, 1 cântar electronic de precizie, 4 grindere, 51 de recipiente cu urme de fragmente vegetale, 200 de pliculețe autosigilante cu urme de droguri, 3 pipe, precum şi alte obiecte şi înscrisuri cu valoare probatorie.

Valoarea de comercializare a substanțelor cu efect psihoactiv descoperite în urma perchezițiilor este de aproximativ 50.000 de euro.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumţia de nevinovăție.

https://diicot.ro/mass-media/3014-comunicat-de-presa-11-02-2021

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.