joi, septembrie 23, 2021
Acasa > Articole > Doza De Realitate > Agenția Națională de Integritate a preluat președinția Network for Integrity

Agenția Națională de Integritate a preluat președinția Network for Integrity

Astăzi, 11 februarie 2021, în cadrul sesiunii plenare organizată în sistem online, Agenția Națională de Integritate a preluat Președinția Network for Integrity – Rețeaua pentru Integritate, pentru următorii doi ani, poziție ocupată anterior de către Înalta Autoritate pentru Transparența Vieții Publice din Franța (HATVP).

Această poziție este precedată de deținerea de către ANI a Vicepreședinției Rețelei începând cu luna decembrie 2018, ca urmare a votului unanim al membrilor.

Alături de ANI, cu prilejul reuniunii de astăzi, Institutul Național pentru Transparență, Acces la Informații și Protecția Datelor Personale (INAI) din Mexic (https://home.inai.org.mx/) a fost ales să ocupe poziția de Vicepreședinte al Rețelei pentru Integritate, pentru un mandat de doi ani.

Apreciem fructuoasa colaborare stabilită cu HATVP Franța în timpul acestor ani și sperăm ca acesta să reprezinte un angajament pe termen lung. Mulțumim totodată membrilor Rețelei pentru votul de încredere acordat Agenției Naționale de Integritate în decembrie 2018 pentru preluarea Vicepreședinției Network for Integrity și implicit, a Președinției Rețelei. Sperăm ca în următorii doi ani, ANI să se ridice la nivelul de profesionalism impus de colegii noștri francezi. Vă asigurăm de faptul că această nouă poziție ne onorează și ne responsabilizează în egală măsură.”, a declarat Florin MOISE, Vicepreședintele Agenției Naționale de Integritate.

„Obiectivele pe care ni le propunem în acest mandat se concentrează pe trei arii de acțiune: consolidarea internă a Rețelei, o mai bună interacțiune cu organismele și donatorii internaționali din domeniul luptei împotriva corupției și nu în ultimul rând creșterea vizibilității Rețelei în rândul publicului larg”, a declarat la ceremonia de preluare a mandatului, Silviu POPA, Secretarul General al ANI.

Rețeaua pentru Integritate (http://www.networkforintegrity.org/) reprezintă o inițiativă internațională formată din 14 instituții independente cu rol în prevenirea corupției de pe 4 continente, înființată la Paris în anul 2016, cu scopul de a promova principiile de bună guvernare. Rețeaua pentru Integritate este prima platformă internațională care vizează exclusiv domeniul integrității și, alături de ANI, este formată din instituții din Franța, Mexic, Georgia, Croația, Coreea de Sud, Republica Moldova, Letonia, Coasta de Fildeș, Senegal, etc., care împărtășesc valori și misiuni comune în domeniul asigurării integrității oficialilor publici, transparenței și eticii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.