Acasa > Articole > Doza De Realitate > Instituțiile renunță la programul cu publicul de teama coronavirusului

Instituțiile renunță la programul cu publicul de teama coronavirusului

Printre primele instituții care și-au anunțat programul fără contact direct cu publicul se află Autoritatea pentru Digitalizarea României și Agenția Națională de Integritate. Acestea au trimis următoarele comunicate:

ADR

 Stimați jurnaliști,

Vă comunicăm măsurile imediate pe care le aplică instituția noastră în această perioadă, în scopul prevenirii propagării infecției cu Coronavirus (COVID-19), în conformitate cu indicațiile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (din Hotărârea nr. 6/09.03.2020):

  1. Începând cu data de 13 martie 2020, procedura de primire și eliberare a autorizațiilor pentru transportul internațional de marfă se va efectua doar prin sistem de curierat.

Recomandăm operatorilor de transport ca pentru primirea autorizațiilor necesare efectuării transporturilor să acceseze portalul SAET și să selecteze ca mod de preluare “curier”, apoi să plaseze comanda pentru preluarea plicurilor la firma de curierat preferată. Comanda va avea ca expeditor ADR, iar destinatarul va fi persoana juridică (denumirea firmei pentru care se preiau autorizațiile). Pentru returnarea autorizatiilor, operatorii pot opta pentru trimiterea acestora la sediul ADR prin firmă de curierat, sau prin Poșta Română.

Precizăm că procedura de alocare a autorizației prin curier nu se modifică.

Autorizațiile se alocă iar plicurile se pregătesc după ce operatorul de transport a transmis dovada plății prin email la adresa: autorizatii@e-licitatie.ro, SAET reținând temporar în custodie ștampila dreptunghiulară folosită la personalizarea autorizațiilor.

  1. Începând cu data de 13 martie 2020, pentru utilizatorii SEAP, solicitările de orice natură se vor soluționa numai online, astfel:

– Cererile de înregistrare, reînnoire, recuperare a certificatului digital sau diverse adrese se vor transmite prin intermediul emailului contact.companii@e-licitatie.ro, contact.autoritati@e-licitatie.ro sau prin intermediul solicitărilor de sistem disponibile după autentificare în secțiunea Solicitări către SEAP.

– Pentru achiziționarea serviciilor precum poziții de catalog, participări preplătite, notificări la evenimentele procedurii, notificări pe criterii de interes, servicii web, plata se

AUTORITATEA PENTRU DIGITALIZAREA ROMÂNIEI

Str. Italiana, nr. 22, sector 2, Bucuresti

Tel.: 021.303.29.91; Fax: 021.305.28.99

va realiza prin virament bancar sau prin SEAP – plată securizată cu cardul bancar – în secțiunea disponibilă după logarea în sistem.

– Plata recuperării certificatului digital se va realiza doar prin virament bancar.

– Pentru cei care aleg ca modalitate de plată viramentul bancar, dovada plății împreună cu

cererile de atribuire a serviciilor preplătite se vor transmite la adresa de email plata@elicitatie.ro.

– Asistența tehnică în utilizarea SEAP se va realiza doar telefonic, prin intermediul

emailului sau a solicitărilor transmise prin sistem.

  1. Pentru achitarea taxelor/impozitelor, ADR îi invită pe cetățeni să acceseze cu încredere

site-ul ghiseul.ro. Reamintim că se aplică o reducere de 10% persoanelor care se achită de

aceste plăți până la sfârșitul lunii martie.

Vă mulțumim pentru cooperare.

Biroul de comunicare al Autorității pentru Digitalizarea României

 ANI

A N U N Ț

Măsuri de prevenire a epidemiei COVID-19

Având în vedere ultimele evoluții privind răspândirea infecției cu COVID-19 la nivel național, Agenția Națională de Integritate aduce la cunoștința opiniei publice suspendarea tuturor activităților de relații cu publicul, la sediul instituției, în perioada 11 martie – 22 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri.

Activitatea de relații cu publicul se va efectua doar prin telefon, corespondență electronică și prin poștă.

Adresa poștală: Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 15, Sector 1, București, cod poștal: 010661

Telefon: +40-37-206 98 69; Fax: +40-37-206 98 88;

E-mail: ani@integritate.eu

În acest context, programul de lucru cu publicul, prin telefon, se va prelungi, de luni până vineri, în intervalul orar 08:30 – 16:00.

Totodată, având în vedere atribuțiile Agenției Naționale de Integritate prevăzute de dispozițiile legii referitoare la primirea declarațiilor de avere și de interese ale persoanelor prevăzute de Legea nr. 176/2010, în perioada menționată, declarațiile nu vor mai fi primite fizic, prin registratura ANI, acestea urmând a fi transmise Agenției exclusiv prin intermediul poștei.

Nu în ultimul rând, începând cu data de 11 martie 2020 se suspendă participarea personalului Agenției Naționale de Integritate, în interes de serviciu, la evenimente/manifestări publice.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.